Sport > Košarka

Srbija savladala Gruziju za 2/2 u ovom kvalifikacionom prozoru!

Košarkaši Srbije savladali su reprezentaciju Gruzije rezultatom 76:63 i tako došli do druge pobede u ovom kvalifikacionom prozoru

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

26/02/2024 > 17:36

podeli vest:

Srbija savladala Gruziju za 2/2 u ovom kvalifikacionom prozoru!
Foto: Tanjug/AP/Michael Conroy


Košarkaši Srbije savladali su reprezentaciju Gruzije rezultatom 76:63 i tako došli do druge pobede nakon što su u prošlom kolu savladali reprezentaciju Finske.

"Orlovi" su ovu utakmicu kontrolisali od početka do kraja, iako su košarkaši Gruzije u nekoliko navrata prišli na posed ili dva razlike. Selektor Srbije, Svetislav Pešić je u takvim situacijama zatražio tajm-aut, a onda bi kao po pravilu nakon tajm-auta naša reprezentacija pravila serije u kojima pogađa i odlazi na osetniju razliku.

U ekipi Srbije najefikasniji su bili Marko Gudurić sa 16 poena i Vanja Marinković sa 15 postignutih poena.

Na drugoj strani, u reprezentaciji Gruzije najraspoloženiji je bio Tornike Šengelija sa 19 postignutih poena, a najbolje ga je pratio Džo Tomason sa 13 postignutih poena.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Srbija je bolje otvorila meč, pre svega Gudurić i Mitrović su lako poentirali, ali na drugoj strani Šermadini i Tomason svojim iskustvom drže Gruziju na samo dva poena zaostatka, sada je 7:5 za Srbiju. Ponovo su redom Šermadini pod košem, zatim i Tomason sa poludistance sigurni, tako da je sada 9:9. Gudurić je driblingom prevario Šengeliju i pogodio sa poludistance za vođstvo Srbije. Nakon dobre odbrane, Srbija je napravila sjajnu kontru gde je Petrušev bacio sjajan alej up za Mitrovića koji snažno zakucava i klupa Gruzije je prinuđena da zatraži tajm-aut. Ognjen Jaramaz je pogodio trojku i Srbija povećava prednost na 16:10. Petrušev je pogodio jedan težak šut uz dodatno slobodno bacanje i na kraju četvrtine rezultat je 21:12 za Srbiju.

 

2. četvrtina:

Gruzija je uspela da napravi seriju 9-5 i sada su se približili na samo četiri poena zaostatka 26:21. Tomason je fauliran od strane Davidovca na šutu za tri poena, ali je pogodio samo dva slobodna bacanja tako da je smanjio na 26:23. Međutim Petrušev i Marinković pogađaju i Srbija ponovo odlazi na osetniju razliku. Marinković pogađa trojku, Srbija odlazi na 36:25 i klupa Gruzije traži još jedan tajm-aut. Srbija nakon tajm-auta Gruzije preko dva minuta nije postigla poene, dok je Gruzija pronašla napadački ritam, tako da se na poluvreme odlazi rezultatom 38:31 za Srbiju.

 

3. četvrtina:

Gudurić sjajno otvara drugo poluvreme, vezuje pet poena i Srbija ponovo odlazi na dvocifrenu razliku, 43:33. Tomason na drugoj strani pogađa trojku i malo smanjuje razliku. Šengelija ostaje sam na šutu za tri i ovaj put pogađa trojku, tako da Gruzija prilazi na 43:39. Nakon novih poena Cincadzea, klupa Srbije je prinuđena da zatraži tajm-aut jer je selektor Pešić vidno nezadovoljan igrom naše reprezentacije u napadu. Ognjen Dobrić pogađa vrlo bitnu trojku i Srbija vodi 48:41. Marinković i Ristić su odigrali sjajnu akciju nakon koje je Ristić poentirao u reketu i Srbija vodi +8 na ulasku u poslednju četvrtinu.

 

4. četvrtina:

Gruzija otvara poslednju četvrtinu svojim poenima, prilaze na 60:54. Šengelija je uspeo da iznudi dva slobodna bacanja, pogađa oba i sada Gruzija dolazi na dva poseda zaostatka. Marinković pogađa iz reketa, zatim Avramović krade loptu i daje odličan pas za Ristića koji polaže za nove poene, tako da Srbija odlazi za desetak sekundi ponovo na +8. Srbija preko poena Marinkovića i Avramoviča pre svih odlazi na velikih +15 i deluje kao da su uspeli da zaustave napad selekcije Gruzije u potpunosti. Srbija je poslednjih par minuta držala dvocifrenu razliku i bez većih problema privela utakmicu kraju. Konačan rezultat je 76:63!

Ostavite komentar