Sport > Košarka

Micić želi da se DOKAŽE! Na debiju za Šarlot na MEČU protiv Memfisa POSTIGAO 18 POENA

On je podsetio da je u NBA ligu stigao tokom prošlog leta i da mu je ovo prvo iskustvo

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Anica Ninković

11/02/2024 > 10:36

podeli vest:

Micić želi da se DOKAŽE! Na debiju za Šarlot na MEČU protiv Memfisa POSTIGAO 18 POENA
Foto: Starsport


Košarkaš Šarlota i srpski reprezentativac Vasilije Micić izjavio je danas da je srećan zbog debija za Šarlot i istakao da želi da se na terenu dokaže u NBA ligi, prenose američki mediji.

Micić je pre nekoliko dana trejdovan u Šarlot iz Oklahome. On je na debiju za Šarlot na meču protiv Memfisa (115:106) postigao 18 poena i imao je devet asistencija, jedan skok i tri izgubljene lopte. Srpski košarkaš je na terenu proveo nešto više od 26 minuta.

- Ne znam šta da kažem osim toga da sam srećan, iskreno nisao očekivao da igram ovako mnogo. Znam šta se dogodilo u prethodna dva dana, ali to mi je dalo samo novog elana. Nisam očekivao da ću imati ovako dobru partiju, ali na kraju smo pobedili. Mislim da su svi na terenu imali dobru energiju - rekao je Micić na konferenciji za medije.

Micić je istakao da mu je cilj u NBA ligi da se dokaže na terenu.

- U NBA nisam došao samo da budem član nekog tima, već da se dokažem na terenu. To će ostati moj cilj sve dok imam prilike da igram u NBA ligi. Sva iskustva koja sam stekao u Oklahomi bila su mi stvarno korisna. Naravno da nije bilo lako upravljati minutima na terenu. Pokušavam da ostanem spreman i u formi, tako ću i nastaviti. Srećan sam što su ljudi u ovom klubu shvatili da imam taj potencijal. Na meni je da pokažem da sam u stanju da igram na ovom nivou - rekao je srpski košarkaš.

Foto: Starsport

 

On je podsetio da je u NBA ligu stigao tokom prošlog leta.

- Ovo mi je prvo NBA iskustvo, tako da ne mogu da budem siguran šta mi je uloga, ali tražim to, ulogu koja može da bude korisna i za mene i za tim. Mislim da ova grupa igrača, pre svega prva petorka, ima tu dobru energiju. Nadam se da će tako ostati i da ćemo posle toga napraviti nešto lepo - rekao je Micić.

Šarlot se trenutno nalazi na 13. mestu na tabeli Istočne konferencije NBA lige sa skorom 11/41.
 

Ostavite komentar