Sport > Košarka

SUDIJE NISU POGREŠILE! Evroliga se oglasila povodom sporne situacije na meču Zvezde i Žalgirisa!

Pri odlasku sa terena sudija navijači su drmali tunel koji su arbitri prolazili i to je skrenulo veliku pažnju javnosti

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Ognjen Nestorović

10/02/2024 > 18:56

podeli vest:

SUDIJE NISU POGREŠILE! Evroliga se oglasila povodom sporne situacije na meču Zvezde i Žalgirisa!
Foto: Starsport


Manje od 24 sata nakon utakmice Crvene zvezde i Žalgirisa u Beogradu oglasila se Evroliga vezano za incidente nakon utakmice.

Naime, nakon što sudije nisu svirale prestup Kinana Evansa preko polovine terena navijači su burno odreagovali i ubacili veliki broj predmeta na parket.

Pri odlasku sa terena sudija navijači su drmali tunel koji su arbitri prolazili i to je skrenulo veliku pažnju javnosti, kao i veliki broj negativnih komentara.

Foto: Printscreen Sport Klub

 

U izveštaju Evrolige stoji sledeće:

- Sa 21,1 sekundom do kraja igre, Dovidas Giedraitis zabija loptu iz prednjeg polja Žalgirisa Kaunasa do Kinana Evansa. Keenan Evans prima loptu i dodaje je Tomasu Dimsi koji pravi ličnu grešku. Sudije su utvrdile da Keenan Evans nije stao na liniju sredine terena tokom svog posjeda, tako da nije dosuđen prekršaj zadnjeg polja. Odeljenje za košarkaško suđenje Evrolige je pregledalo više dostupnih uglova kamere za igru i nije pronašlo nijedan jasan i ubedljiv vizuelni dokaz da je Keenan Evans stao na liniju sredine terena, pa je stoga utvrđeno da je sudijska posada pravilno odbacila poziv.

Prema ovom saopštenju Evroliga je stala iza odluke svojih sudija i smatra da nije učinjena greška u ovoj situaciji, ali nisu komentarisali ostatak utakmice.

Ostavite komentar