Sport > Košarka

Partizan poražen nakon DRAME u Areni! Fransisko SRUŠIO crno-bele TROJKOM SEKUND PRE KRAJA!

Košarkaši Partizana poraženi su u Beogradu od ekipe Bajerna 79:78 u okviru 26. kola Evrolige.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

08/02/2024 > 20:08

podeli vest:

Partizan poražen nakon DRAME u Areni! Fransisko SRUŠIO crno-bele TROJKOM SEKUND PRE KRAJA!
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana zabeležili su poraz protiv ekipe Bajerna u Beogradu trojkom Silvana Fransiska sekund pre kraja utakmice.

Ceo meč je bio rezultatska klackalica gde se vođstvo timova smenjivalo često. Međutim, delovalo je kao da je Partizan prelomio meč u svoju korist kada je u trećoj četvrtini otišao na dvocifrenu prednost jer je delovalo da je Bajern bez snage da preokrene.

Umesto toga, ekipa Pabla Lasa uspevala je malo po malo da smanji prednost Partizana tako da se u poslednju četvrtinu ušlo sa četiri poena prednosti za beogradski tim.

Poslednja četvrtina je prošla u pokušavanju tima iz Minhena da smanji prednost i nekako pređe u vođstvo, a kako to nisu uspeli, delovalo je da je Partizan blizu da pobedi pošto je imao dva poena prednosti i napad za povećanje prednosti.

Kevin Panter je promašio, Partizan je odlučio da brani napad i nakon lošeg preuzimanja centar Partizana, Frenk Kaminski je ostao da čuva brzonogog plejmejkera Bajerna, Silvana Fransiska. Nakon par efikasnih driblinga, Fransisko je uspeo da se oslobodi Kaminskog, napravi korak unazad i pogodi trojku za, ispostaviće se, konačnih 79:78.

Najefikasniji u timu Partizana bio je Kevin Panter sa 22 poena, dok je u timu Bajerna najefikasniji bio heroj meča Silvan Fransisko sa 20 poena.

U sledećem kolu Partizan dočekuje ekipu Anadolu Efesa, dok Bajern dočekuje ekipu Crvene zvezde.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Džejms Naneli otvara utakmicu trojkom i Partizan se prvi upisuje na semafor u ovom meču. Serž Ibaka poogađa preko Bruna Kabokla za dva poena, ali odmah na drugoj strani trojku pogađa Kevin Panter i Partizan ponovo vodi. Nakon Karsena Edvardsa, trojku pogađa i Vladimir Lučić tako da Bajern vodi 11:8. Partizan pravi seriju 6-0 preko Nanelija i Smailagića i odlazi na 14:11. Bajern je ponovo preko Karsena Edvardsa preokrenuo rezultat, tako da klub iz Minhena ima prednost 21:16 i Željko Obradović je prinuđen da zatraži tajm-aut. Kevin Panter je pogodio trojku nakon tajm-auta, tako da su crno-beli smanjili rezultat. Na kraju četvrtine 26:23 vodi Bajern.

 

2. četvrtina:

Andreas Obst pogađa trojku preko Balše Koprivice i Bajern odlazi na 29:23. Kevin Panter je bio fauliran pri šutu za tri poena, tako da je imao tri slobodna bacanja. Nakon što je pogodio sva tri bacanja, izašao je iz igre zbog problema sa faulovima, a u igru je ušao Aleksa Avramović. Čim je ušao u igru, Avramović pogađa za tri poena i smanjuje prednost na 33:30. U igru je ušao i Frenk Kaminski koji je takođe pogodio trojku i Partizan izjednačuje na 33:33. Frenk Kaminski je vezao tri trojke i Partizan vodi 45:39! Na poluvreme se odlazi rezultatom 45:41 za Partizan!

 

3. četvrtina:

Ognjen Jaramaz je odigrao sjajno u odbrani, uhvatio ofanzivni skok i poentirao iz reketa. Na drugoj strani Nils Gifaj pogađa dugu dvojku i smanjuje Bajern na 47:45. Kevin Panter volšebno pogađa jednu trojku koja je skakala po obruču i na kraju upala u koš. Ognjen Jaramaz ponovo pogađa sa poludistance i Partizan odlazi na malo ozbiljniju prednost od +10. Serž Ibaka je sjajno poentirao nakon što je lako izbacio Kaminskog jednom fintom u reketu. Silvan Fransisko vezuje osam poena i Bajern smanjuje na 63:59 na kraju treće četvrtine.

 

4. četvrtina:

Nakon skoro tri uvodna minuta bez poena na obe strane, prve poene postiže Ognjen Jaramaz, ali na drugoj strani Vajler Beb pogađa važnu trojku za 65:62. Alen Smailagić igra sjajnu odbranu nad Serž Ibakom i Partizan uspeva da se odbrani u važnom trenutku, rezultat je 70:65 za crno-bele. Bajern je preko Serža Ibake uspeo da izjednači, sada je 72:72. Pi Džej Doužer vezuje četiri poena, Partizan odlazi na 76:72 i Pablo Laso je zatražio tajm-aut. Silvan Fransisko pogađa dva slobodna bacanja i Bajern prilazi na 78:76. Silvan Fransisko pogađa trojku za vođstvo 79:78 i Partizanu je ostalo manje od jedne sekunde da pokuša da dobije utakmicu. Bajern pobeđuje 79:78!

Ostavite komentar