Sport > Košarka

To je FANTASTIČNA IDEJA, skidam kapu! Stigao ODGOVOR Golden Stejta na poziv PARTIZANA

Ovaj meč bi bio posvećen meč posvećen Dekiju i odigrao bi se u Beogradu

Izvor: K1info

Autor: telegraf.rs/Anica Ninković

27/01/2024 > 11:41

podeli vest:

To je FANTASTIČNA IDEJA, skidam kapu! Stigao ODGOVOR Golden Stejta na poziv PARTIZANA
Foto: Starsport


Dejan Milojević je preminuo 17. januara tokom timske večere sa njegovim poslednjim klubom Golden Stejtom u Solt Lejk Sitiju pred meč sa Jutom. 

Svi njegovi bivši klubovi oprostili su se od njega na poseban način. Mega je preimenovala svoju dvoranu u Naselju "Braće Jerković" po njegovom imenu, Partizan je napravio spektakl u ABA ligi gde je oboren rekord po broju gledalaca, Budućnost je imala dirljiv transparent, a Golden Stejt je to uradio ovog vikenda na meču sa Atlanta Hoksima u svojoj dvorani.

I trofej za najboljeg igrača ABA lige ubuduće će nositi ime Dejana Milojevića, trostrukog osvajača ovog priznanja, a u međuvremenu se među klubovima za koje nastupao rodila ideja o prijateljskom meču koji bi bio održan njemu u čast.

Tako je predsednik Partizana, Ostoja Mijailović pozvao Ratnike da gostuju u Beogradu ovog leta tokom pripremnog perioda, kada bi prema njegovim rečima bio održan duel na otvorenom, nešto slično kao što su crno-beli uradili prošle godine sa Fuenlabradom.

Nekadašnji košarkaš, a sada funkcioner Voriorsa, Zaza Pačulija otkrio je za Mozzart Sport kako stoje stvari kada je ova ideja u pitanju. Golden Stejt nije bio zvanično obavešten ovim povodom, ali smatra da bi to bila odlična stvar.

- Nismo čuli za poziv Partizana, ali moram da kažem da je to fantastična ideja. Skidam kapu predsedniku Partizana na inicijativi koja je prelepa, jer je Deki zaslužio tako nešto zbog svega što je uradio. Naravno nama bi bila čast da igramo sa Partizanom u Srbiji, ali isto tako moram da naglasim da to nije lako izvodljivo. NBA liga je biznis, gleda se nekoliko faktora, od igrača, rasporeda, moralo bi da se poklopi dosta toga da bi se to dogodilo, ali ideja je izvanredna i lično bih baš voleo da se tako realizuje i zbog igrača i navijača u Srbiji, ali pre svega u znak sećanja na čoveka kakav je Dejan Milojević - rekao je Pačulija za Mozzart Sport.

Foto: Golden State Warriors

 

I on sam je emotivno proživeo scene sa meča između Partizana i Mege odigranog ovog ponedeljka u ABA ligi.

- Znao sam da će Partizan i Mega igrati svega nekoliko dana po smrti Dekija. Bilo je to 10 ujutru u San Francisku. Odmah sam upalio TV da gledam utakmicu i kada sam video te scene... Verujte... Dan mi je počeo u suzama. Toliko emocije, kada sam čuo skandiranje Dejanovog imena koje je trajalo punih 10 minuta... Nikada ništa slično nisam video. Toliko sam bio emotivan da sam odlučio da sednem u kola i odmah odem u našu trening halu da pokažem svim igračima kako su se u Srbiji oprostili od Dejana. Međutim kako sam ušao svlačionicu, trener Stiv Ker je očigledno ciljano organizovao okupljanje u 10 samo da bi im pustio utakmicu uživo. Ulazim u naše prostorije i vidim lica u šoku koja gledaju sve u čudu. Nisu mogli da veruju kakva je atmosfera, kako to sve izgleda u Evropi na košarkaškoj utakmici. Bilo je suza, emocija... Čak su bili i iznenađeni koliki trag je Deki ostavio u Partizanu gde je igrao i Megi gde je bio trener jer Milojević je bio takav čovek, nikada nije pričao o sebi, nije se hvalio, a imao je veličanstvenu karijeru. Odgledali su čitavu utakmicu i bili su oduševljeni - rekao je Pačulija.

Ponovio je da bi jako voleo da se meč Partizana i Golden Stejta odigra.

- Košarka je globalan sport ali se vide razlike. Za mene se tri zemlje izdvajaju, Turska, Litvanija i Srbije sa navijačima. Toga možda nema u NBA ligi, zato mi je bilo baš drago da igrači vide te scene sa meča Partizana. Ponavljam, utakmica Vorioras i Partizana u Dejanovu čast bi bilo nešto prelepo. Ne znam da li će se dogoditi, ali i sama inicijativa pokazuje koliko je Dejan svima značio - objasnio je za Mozzart Sport gruzinski košarkaš.

Ostavite komentar