Sport > Košarka

Tako je, BRATE SRBINE! JOKIĆ delio lekcije Amerima na pravoslavni BOŽIĆ, TAKO SE TO KOD NAS KAŽE

Ove godine je Nikola imao priliku da sa najmilijima proslavi najradosniji praznik, što nije bio slučaj prethodnih sezona

Izvor: K1info/kurir.rs

07/01/2024 > 15:28

podeli vest:

Tako je, BRATE SRBINE! JOKIĆ delio lekcije Amerima na pravoslavni BOŽIĆ, TAKO SE TO KOD NAS KAŽE
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski


Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić, za razliku od nekih prethodnih sezona, ove godine najradosniji srpski praznik nije proveo na terenu.

Denver je prethodne noći bio slobodan, u noći između nedelje i ponedeljka na svom terenu igra protiv Detroita, pa Nikola ima priliku da sa najmilijima proslavi Božić.

Ranijih sezona neretko je na pravoslavni Božić igrao utakmice i kao po pravilu, pružao maestralne partije i bio najbolji pojedinac na meču, pa je u intervjuima odmah posle meča korisio priliku da čestita Božić svima koji slave i objasni Amerikancima naše običaje.

Tako je 2020. godine posle spektakularne partije protiv Atlante, u kojoj je ubacio čak 47 poena, ispravio novinara Krisa Dempsija koji mu je rekao "Merry Christmas".

- Hristos se rodi, tako mi kažemo - rekao je on.

Nešto slično uradio je i prošle godine posle tripl-dabla na meču sa Klivlendom. Tada mu je novinarka na kraju razgovora na isti način čestitala Božić, a on je odlučio da joj objasni kako se to po pravoslavnim običajima radi.

- Mir Božiji, Hristos se rodi, tako se kod nas kaže - rekao je on.

 

Ostavite komentar