Sport > Košarka

Zvezda SLOMILA Efes u punoj Areni!

od 20h košarkaši Crvene zvezde u beogradskoj Areni igraju susret 11. kola Evrolige protiv Anadolu Efesa

Izvor: K1info

Autor: K1info

01/12/2023 > 20:51

podeli vest:

Zvezda SLOMILA Efes u punoj Areni!
Foto: Tanjug/Vladimir Sporcic/


Košarkaši Zvezde pokušaće da dođu do 4. pobede u ovogodišnjem izdanju Evrolige upravo preko nekadašnjeg dvostrukog šampiona tog takmičenja, turskog Anadolu Efesa.

Ekipa Janisa Sferopulosa nije izgledala dobro u prošlom kolu, jer su ubedljivo poraženi na svom terenu od ekipe Armanija, pa će imati šansu večeras da poprave utisak.

U Ekipi Zvezde moguć je povratak kapitena Branka Lazića, dok je Adam Hanga i dalje van stroja. Ekipa Efesa je u nešto lošijem brojčanom stanju, tako da ne računaju na Tibora Plajsa, Ilajdžu Brajanta, Derika Vilisa kao i na Antu Žižića.

UŽIVO!

1. četvrtina:

Buboa u prvom napadu krade loptu Giedraitisu i poentira za prve poene na utakmici. Nedović se spetljao u napadu te Zvezda ponovo gubi loptu, ali je ovaj put košarkaši Efesa ne pretvaraju to u poene. Nedović se iskupljuje za ispuštenu loptu trojkom u poslednjoj sekundi napada! Jago Dos Santos zatim pogađa trojku sa 8 metara za +4! Nakon što su se ekipe vratile sa televizijskog tajm-auta, Efes je uspeo da napravi mini seriju i povede +2. Jago ponovo cepa mrežicu van linije 6.75 i Zvezda ponovo vodi! S druge strane Larkin i Klajburn su raspoloženi šuterski i ne dozvoljavaju ekipi Zvezde da se odlepi na "opipljiviju" razliku.

2. četvrtina:

Efes je bolje otvorio drugu četvrtinu, ali je Zvezda uspela da održi rezultatski priključak dok je Efes bio u naletu. Šabaz Nejpir je imao solidnu 1/4, a astavio je u tom tempu i u 2/4, što je potvrdio sjajnom krađom lopte i polaganjem u kontri na novu prednost Zvezde! Posle jedna odluka koja se nije svidela Erdemu Džanu, odlučio je da traži čelendž tako da će sudije sada pregledati snimak. Nakon gledanja snimka sudije su odlučile da će odluka ostati nepromenjena. Efes ulazi u mini seriju nakon par promašaja i Efes odlazi na prvi osetan plus i vode +6. Efes povećava prednost na +9 posle odlične akcije, ali Zvezdin mađioničar Teodosić dalekometnom trojkom smanjuje na 6 razlike par sekundi pre kraja za 49:43 na poluvremenu!

POLUVREME!

Foto: Tanjug/Vladimir Sporcic/

 

3. četvrtina:

Luka Mitrović nastavlja gde je stao u prvom poluvremenu, dominira u reketu protiv visokih igrača Efesa. Nakon još jednog sjajnog pika, Mitrović je položio loptu visoko na tablu, poentirao, ali je u prolazu DODIRNUO sudiju i za to su mu odsvirali tehničku grešku! Nakon Luke, tehničku je dobio i Nemanja Nedović zbog negodovanja kod sudija, ali onda uzima stvar u svoje ruke i dva puta cepa mrežicu pri šutu za 3 poena za delirijum u beogradskoj Areni! Nakon što je Klajburn izgubio loptu, Nedović je povukao kontru i pogodio uz faul za dodatno slobodno bacanje! Nemanja Nedović uzima sve u svoje ruke i pogađa u sledećem napadu preko Klajburna za najveće vođstvo Zvezde, Erdem Džan prinuđen da traži tajm-aut. Nakon tajm-auta Efes uspeva da postigne poene iz reketa preko Vila Klajburna koji je lako rešio duel sa Davidovcem pod košem. Zvezda je uspela da sačuva prednosti i vodi na kraju 3/4 sa +2!

4. četvrtina:

Šabaz Nejpir je vezao dva promašaja, ali na Zvezdinu sreću turski tim nije iskoristio svoje napade. Majk Tobi je vezao dva sjajna poteza i Erdem Džan prinuđen da traži novi tajm-aut! Miloš Teodosić trenutno crta akcije po terenu, turski tim nema rešenja za njega. Luka Mitrović igra jednu od najboljih utakmica ove sezone! Pogađa važan zicer uz faul! Stefan Lazarević kruniše dobru igru u odbrani trojkom! Zvezda i dalje drži prednost, trenutno je +7 i odlazi se na televizijski tajm-aut. Nakon pauze košarkaši Zvezde nastavili su gde su stali, nastavljaju da pritiskaju Efes u odbrani i da pogađaju otvorene šuteve i odlaze na dvocifrenu prednost.

KRAJ! Zvezda odnosi veliku pobedu! Savladan je Efes sa 97:83

Ostavite komentar