Sport > Košarka

Finske navijačice od "NIKOLA WHO?" do "NIKOLA WHY?" - ovu scenu sa tribina JOKIĆ NEĆE ZABORAVITI

Finci su, očekivano, najviše pažnje poklonili dvostrukom MVP NBA lige, kako na parketu, tako i na tribinama

Autor: K1info/kurir.rs

06/09/2022 > 08:13

podeli vest:

Finske navijačice od "NIKOLA WHO?" do "NIKOLA WHY?" - ovu scenu sa tribina JOKIĆ NEĆE ZABORAVITI
Foto: Tanjug/AP


Košarkaši Srbije pobedili su u Pragu selekciju Finske sa ubedljivih 100:70 u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva.

Vasilije Micić je upisao 14 poena, uz sedam asistencija, isti broj poena ubacio je i Nemanja Nedović, dok je Nikola Jokić dodao 13 poena, 14 skokova i sedam asistencija. Nikola Kalinić je takodje postigao 13 poena, Vladimir Lučić je ubacio 12, a Marko Gudurić 11 poena.

U redovima Finske najbolji je bio Lauri Markanen sa 18 poena, dok su po deset poena dodali Edon Madjuni i Elijas Valtonen.

Finci su, očekivano, najviše pažnje poklonili dvostrukom MVP NBA lige, kako na parketu, tako i na tribinama. Tako su simpatične navijačice iz Finske sve vreme tokom meča držale transparente za najboljeg srpskog košarkaša, a na kraju meča je došlo i do izmena na natpisu.

Pre meča je bilo "Nikola, who?" (Nikola, ko je to?)....

Foto: Tanjug/AP

 

...a na kraju meča, dosteljivi Finci su ipak morali da se pomire sa sudbinom, te su brže-bolje prepravili poslednje slovo, pa je bilo "Nikola, why?" (Nikola, zašto?)

Foto: screenshot

 

Srbija ima tri pobede na šampionatu Evrope i prva je na tabeli Grupe D, dok Finska ima skor 1:2 i zauzima četvrtu poziciju.

Srbija će u utorak, u četvrtom kolu šampionata Evrope, igrati protiv Izraela od 21.00, dok će Finska odmeriti snage sa Češkom od 17.30.

Ostavite komentar