Sport > Košarka

"ODRO MUSA JARCA" - istorijska pobeda košarkaša BiH, slavili protiv evropskih prvaka Slovenaca na Evrobasketu

Fenomenalna utakmica ekipe Adisa Bećiragića

Autor: Telegraf.rs

04/09/2022 > 20:34

podeli vest:

"ODRO MUSA JARCA" - istorijska pobeda košarkaša BiH, slavili protiv evropskih prvaka Slovenaca na Evrobasketu
Foto: Tanjug/AP/Marius Becker


Još jedan neverovatno uzbudljiv meč odigrali su akteri na Eurobasketu u okviru "grupe smrti", grupe B, fenomenalnu partiju pružile su reprezentacije Bosne i Hercegovine i Slovenije, koja je na kraju, u trileru, završena senzacionalnom, možemo reći i istorijskom, najvećom pobedom naših komšija na Eurobasketu - 97:93!

Bosanci su sve vreme sjajno parirali favorizovanim aktuelnim evropskim prvacima i njihovom lideru Dončiću, te Dragiću, danas impresivnom Čančaru, uzvratili preko fenomenalnog Muse, haubice Robersona, Nurkića, Halilovića, dugo držali vođstvo, hrabro, borbom i znanjem odbili udar selekcije "Dežele" i upisali možda ne zlata vrednu pobedu, a ono sigurno vrednu prolaska u nokaut fazu takmičenja.

 

 

U neverotano uzbudljivoj grupi, BiH sada ima skor 2-1, koliko i Slovenija, Nemci su sigurni sa 3-0, Francuzi uz meč manje imaju 1-1, a u najvećem problemu su Litvanci koji i dalje čekaju na trijumf (0-3).

Novi adut Reala Džanan Musa bio je prvi među jednakima od junaka Bosne sa 22 poena, Roberson je dao ogroman doprinos sa 23, Atić je sa linije penala u finišu održao minimalno vođstvo (12p), Halilović je dao 13, Nurkić 12...

Foto: Tanjug/AP/Marius Becker

 

Slovenija je sve vreme, malo na mišiće, na kvalitet, kako god je znala i umela, držala minimalno odstojanje, uvek je bila blizu da okrene rezultat, ali je prednost u najvećem delu drugog poluvremena bila na strani sjajne selekcije Bosne.

Ostavite komentar