Sport > Košarka

KLACKALICA "SPAKOVANA" - Pešić: Ovakav meč nam je bio potreban

Srbija je kontrolisala utakmicu do poslednjeg minuta, ali je bilo odsta oscilacija i padova u igri

Autor: K1info

03/09/2022 > 20:29

podeli vest:

KLACKALICA "SPAKOVANA" - Pešić: Ovakav meč nam je bio potreban
Foto: Starsport


Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu koje se održava u četiri države. "Orlovi" su u drugom kolu grupe D u Pragu savladali domaću selekciju Češke rezultatom 81:68 i na dan odmora idu sa učinkom 2-0.

Česi imaju 0-2 i očekuje ih velika borba za mesto među četiri najbolja koje vodi u nokaut fazu.

Srbija je kontrolisala dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta, imala je oscilacija, bilo je padova u igri tokom drugog poluvremena, ali pobeda ni jednog trenutka nije bila ugrožena.

- Možda je ljudima u Srbiji bitno da dobijemo mečeve sa 20 i više razlike, ali to nama nije bitno. Nama je bitno da napredujemo, da isprobavamo neke taktičke stvari i da vidimo kako ćemo da napredujemoZadovoljan sam zbog pobede. Pristup meču je na bio na željenom nivou. Odigrali smo dobru odbranu u drugom kvartalu. Usledila je reakcija reprezentacije Češke, koju smo i očekivali. Rival je podigao stepen agresivnosti u odbrani, izgubili smo ritam, izgubili smo organizaciju napada, ali nismo klonuli duhom, nastavili smo da se borimo i stigli smo do pobede - naglasio je Svetislav Pešić, pa nastavio:

- Bila nam je potrebna jedna ovakva utakmica i ovakva pobeda. Ostaje nam da izvučemo pouke, da napredujemo iz utakmice u utakmicu, da naučimo da pobeđujemo i kada sve ne funkcioniše onako kako mi to očekujemo. Na Evropskom prvenstvu nema lakih rivala i svaka pobeda je zlata vredna - poručio je selektor. 

Foto: Starsport

 

Prvi plej Srbije Vasilije Micić imao je šta da kaže o utakmici, koja je imala i neželjen tok.

- Otvorili smo utakmicu dobro, imali smo sjajnu energiju, ali smo im u trećoj četvrtini dopustili da se vrate. Najvažnije je da pobeđujemo, pa makar i jedan poen. Da smo pobedili +20, super, ali ovo je turnir i najvažnije su pobede - rekao je Micić.

Srbija je ponovo imala veliku podršku u Pragu:

- Još jednom, navijači su pokazali sjajnu podršku, kao nacija smo okrenuti sportu i volimo da podržimo sportiste. Bili su naš šesti igrač - kaže Micić.

Ekipa Svetislava Pešića u ponedeljak, 5. septembra sa početkom u 21 čas igra protiv Finske, koja je u drugom kolu deklasirala Poljsku, a Čehe čeka duel sa Holandijom.

Ostavite komentar