Sport > Fudbal

DULE SAVIĆ zna ko će rešiti meč Zvezde i Jang Bojsa: DŽABA TAKTIKA, ako nemate dobre igrače, BUKARI JE ČOVEK ODLUKE

Zvezdina legenda kaže da taktika ne vredi ništa, ako nemate dobre igrače i objašnjava šta su aduti crveno - belih

Izvor: K1info

04/10/2023 > 12:53

podeli vest:

DULE SAVIĆ zna ko će rešiti meč Zvezde i Jang Bojsa: DŽABA TAKTIKA, ako nemate dobre igrače, BUKARI JE ČOVEK ODLUKE
Foto: Youtube PrintScreen/K1


Crvena zvezda večeras u 21 čas dočekuje Jang Bojs na punom stadionu "Rajko Mitić". Ovaj u meč je od višestrukog značaja za srpskog prvaka, možda i odlučujućem za plasman u nokaut fazu Lige šampiona ili Lige Evrope.

Iako je Zvezda u prvom kolu izgubila u Mančester Sitiju rezultatom 3:1, postoji mogućnost da proleće dočeka u najprestižnijem evropskom takmičenju.

U emisiji "Uranak" na televiziji K1, zvezdina legenda Dušan Savić objašnjava koji su aduti crveno - belih i šta će presuditi utakmicu.

- Imamo veliku želju igrača i svih onih koji vole Zvezdu, a koji će večeras napraviti atmosferu koja dolikuje najvećem našem klubu. Oni koji budu istrčali na teren, siguran sam da će dati sve od sebe kako bi pobedili i uzeli tri važna boda u ovoj grupnoj fazi. Moramo da budemo radosni što je Crvena Zvezda prvi srpski klub koji igra Ligu šampiona odmah u grupnoj fazi. Svojim sjajnim igrama na evropskim takmičenjima, osvojila je toliko bodova i koeficijenata da može da igra bez kvalifikacija, a omogućila je TSC-u borbu za Ligu Šampiona kroz kvalifikacije. Za mene je ovo danas praznik fudbala - objasnio je Savić.

Foto: Youtube PrintScreen/K1

 

On je objasnio i simbol činjenice da Zvezda večeras na svom stadionu igra 100. utakmicu.

- Da li je slučajnost da prvi meč u grupnoj fazi Lige šampiona u Beogradu bude broj 100? Mislim da nije. Zvezda je to zaslužila u poslednjih osam do deset godina, kada je rasla kao klub. Toliko je napredovala u infrastrukturnom prostoru, jer ne bi mogla da igra ovaj deo Lige šampiona da ne ispunjava onaj deo koji UEFA nalaže svim klubovima, kako bi na svom stadionu mogla da dočeka protivnike u grupnoj fazi najvećeg evropskog takmičenja - rekao je Savić.

On dodaje da je u odnosu na vreme kada je on igrao fudbal, dosta drugačija vrsta priprema za velike utakmice.

- Postoje razlike. U naše vreme postojalo je mnogo više igrača iz Zvezdine škole u ekipi. Mi smo imali drugačiji odnos, meni je lično uvek derbi sa Partizanom bio najvažniji, u odnosu na međunarodne utakmice, jer sam kao klinac odrastao i živeo za taj meč - dodao je Savić. 

Foto: Youtube PrintScreen/K1

 

Dušan Savić smatra da će Crvena Zvezda od proleća imati tim koji će biti spreman za velike rezultate

- Ova sezona je specifična, jer je došao novi trener sa svojim štabom i promenjeno je mnogo igrača. U fudbalu je najteže da u kratkom vremenu, a kroz takmičenje, menjate igrače, a morate da stvorite tim, igru i da ostvarite rezultate. Navijače ne interesuju ti problemi, njih zanima samo pobeda. Mislim da će Zvezda tek od proleća imati pravu igru, kada bude imala šest meseci iza sebe i dvadesetak utakmica, jer će tada da se uigra tim i pripremi za velika dela - dodao je on.  

Večerašnja utakmica može da odluči i da li će srpski klub dočekati proleće u evropskom takmičenju, kao i koje su šanse Crvene Zvezde protiv Jang Bojsa? Savić je mišljenja da je u svakoj igri bitna taktika. 

- Moramo da poštujemo rivala, ali moramo da poštujemo i sebe. Igramo kod kuće pred 50.000 ljudi i naravno da treba razmišljati o pobedi, bez obzira ko je protivnik. Poštujem našeg večerašnjeg protivnika, ali verujem u Crvenu Zvezdu i verujem da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo tu važnu pobedu. U svakoj igri bitna je taktika, ali legenda Crvene Zvezde ističe da ona ništa ne znači, ukoliko nemate kvalitetne igrače - rekao je on.

Dodao je i koliko igrači teba da se uzdaju u taktiku. 

- Važno je poznavati vrline i mane protivnika, a najvažnije je poznavati sebe i znati sa čime raspolažete. Možete imati najbolju taktiku, ali ako nemate dobre igrače, taktika vam ništa ne vredi - kaže Zvezdina legenda i dodaje da presudan igrač u meču protiv Jang Bojsa može da bude Osman Bukari.

- Bukari može da bude večeras jedan od onih koji ima sposobnost da Crvenu Zvezdu dovede do pobede - zaključio je Dušan Savić u emisiji "Uranak" na televiziji K1.

Ostavite komentar