Sport > Košarka

Lazić o novoj SEZONI: Ciljevi su postavljeni, siguran sam da će nam NAVIJAČI u svim TAKMIČENJIMA davati VETAR U LEĐA

Kapiten kaže da njemu lično mnogo znači što su se u klub vratili Dejan Davidovac i Nemanja Bjelica i što je došao Miloš Teodosić

Izvor: K1info/Tanjug

26/09/2023 > 20:19

podeli vest:

Lazić o novoj SEZONI: Ciljevi su postavljeni, siguran sam da će nam NAVIJAČI u svim TAKMIČENJIMA davati VETAR U LEĐA
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić rekao je danas da ekipa u sezonu ulazi sa mnogo novih igrača od kojih očekuje veliki doprinos u ostvarenju ciljeva, i dodao da je siguran da će navijači u svim takmičenjima ekipi davati vetar u leđa.

- Ulazimo u sezonu sa mnogo novih igrača, dosta iskusnih igrača pre svega, koji će kvalitetom i igrom na terenu doprineti da ostvarimo što bolje rezultate u svim takmičenjima u kojima učestvujemo. Verujem da ćemo svi zajedno napraviti dobre rezultate, ovo je skup novih igrača, ali i nekoliko povratnika koji su već igrali za naš klub - rekao je 34-godišnji Lazić.

Posebno je istakao da njemu lično mnogo znači što su se u klub vratili Dejan Davidovac i Nemanja Bjelica i što je konačno "crveno-beli" dres obukao Miloš Teodosić.

- Njihov povratak znači prvenstveno meni, ali sigurno i klubu i navijačima. Konačno je i Teodosić obukao dres Zvezde. Sigurno će ovo biti jedna fantastična sezona sa njima u timu - rekao je on. 

Dugogodišnji član šampiona Srbije ukazao je na činjenicu da su navijači kupili više od 12 hiljada sezonskih ulaznica.

- Navijači su prepoznali da imamo dobar tim, već su otišle sve sezonske ulaznice, siguran sam da će nam u svim takmičenjima davati vetar u leđa, svi znaju koliko nam njihova pomoć znači. Vraćamo se u Arenu posle ne znam tačno koliko godina, biće nam potreban period adaptacije, ali igranje u takvoj atmosferi i pred tolikim brojem navijača će nam dati dodatnu motivaciju za pobede", dodao je kapiten "crveno-belih" - rekao je kapiten košarkaša. 

Foto: ATA Images

 

Lazić se nada da će povrede zaobići ekipu. 

- Ciljevi su postavljeni pre sezone, ali to nažalost ne zavisi samo od nas. Ukoliko budemo bili svi zdravi i bez povreda možemo da se nadamo ostvarenju tih ciljeva. Ali znajući koliko je sezona duga i teška i koliko ima utakmica, bilo bi ravno čudu da se neko ne povrede. Videli smo i prošle sezone da su momci izvlačili više od maksimuma da bi nadoknadili odsustvo povređenih igrača, ali to je kasnije došlo na naplatu, taj zamor i sve ostalo. Zato i kažem, samo zdravlja i biće rezultata - podvukao je Lazić. 

Na kraju je Lazić, koji je u Crvenoj zvezdi od 2011. godine, govorio i tome šta ga motiviše posle svega što je osvojio sa klubom u poslednjih 12 godina.

- Motivišu me uvek ta neka nova dokazivanja, neke nove pobede, neko revanširanje za prethodnu sezonu gde na nekim utakmicama nismo uspevali da ostvarimo rezultate koje smo očekivali. Neću da pominjem trofeje jer se oni podrazumevaju - zaključio je Lazić.

Crvena zvezda na startu sezone, u subotu 30. septembra, gostuje Igokei na otvaranju ABA lige, dok će prvi meč u Evroligi odigrati 5. oktobra kad će ugostiti Asvel. 
 

Ostavite komentar