Sport > Košarka

"ORLOVI" POLETELI kući: Vicešampioni sveta večeras u Beogradu

Oni se u domovinu vraćaju sa srebrnim odličjem, pošto su u finalu Mundobasketa poraženi od Nemačke 77:83

Izvor: K1info/Sportal.rs

11/09/2023 > 10:58

podeli vest:

"ORLOVI" POLETELI kući: Vicešampioni sveta večeras u Beogradu
Foto: AP Photo/Michael Conroy


Košarkaška reprezentacija Srbije poletela je danas oko 10 časova po srpskom vremenu iz Manile za Beograd, a dolazak u glavni grad Srbije očekuje se večeras oko 23 časa. 

Svetski vicešampioni se vraćaju u Srbiju posle 20 dana u Manili, gde su ispraćeni sa malim šansama za veliki uspeh, a stigli su do plasmana na Olimpijske igre i na šut od produžetka u finalu.

Vratio se osmeh, nema više suza, Orlovi su shvatili šta su postigli i sada žele samo jedno - povratak u svoju zemlju, među svoje ljude, najmilije, da vide doček kakav zaslužuju.

To su mogli da osete već u avionu "Mihajlo Pupin", na način kako ih he posada dočekala, s eradošću i aplauzima.

Košarkaši su primarni cilj ostvarili plasmanom na Olimpijske igre i ostaje samo želja da ovaj tim ostane na okupu, nadogradi se i krene u juriš na novo odličje.

Podsetimo, košarkaši Srbije se u domovinu vraćaju sa srebrnim odličjem pošto su u finalu Mundobasketa poraženi od Nemačke rezultatom 83:77.

Ranije je najavljeno da će se u Srbiju vratiti i Boriša Simanić koji je na utakmici protiv Južnog Sudana dobio udarac zbog kog mu je odrstranjen bubreg.

Operisan je u Manili, tamo se oporavljao i trebalo bi da sa ostatkom tima stigne u Srbiju! Za njega će biti obezbeđen poseban avion kako bi se vratio u zemlju.

Ovde mu sledi oporavak, a prema tvrdnjama doktora - on će moći da nastavi da igra košarku.

Ostavite komentar