Sport > Košarka

Prva PRAVA SENZACIJA na Mundobasketu: Dominikana iznenadila Italiju, a SVE TO IMA VEZE I SA SRBIJOM

Ako sve bude prema planovima, posle ove utakmice Orlovi bi mogli da izbegnu moćne Amere do same završnice

Izvor: K1info/telegraf.rs

27/08/2023 > 12:18

podeli vest:

Prva PRAVA SENZACIJA na Mundobasketu: Dominikana iznenadila Italiju, a SVE TO IMA VEZE I SA SRBIJOM
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila


Treći dan Svetskog prvenstva u košarci je doneo i prvo iznenađenje na turniru, pošto je selekcija Dominikanske Republike savladala Italiju sa 87:82, čime je na neki način i olakšala put Srbiji u eventualnom nastavku takmičenja.

Italija je dosta bolje otvorila utakmicu, posle prva tri minuta su imali prednost od 12:0, ali je tada počela košarku da igra i Dominikana i to nakon što je selektor Nestor Garsija tražio nekoliko tajmauta uzastopno i vratio je svom tim na pravi kolosek.

Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

 

Drugu četvrtinu meča je obeležila i tehnička greška Đanmarka Poceka, selektora Italije, koji je izbačen sa utakmice. Tu se Dominikana u potpunosti i vratila u meč, dok je prevagu napravila u trećem delu, kada je postigla čak 31 poen.

Odličan u prvom poluvremenu je bio Anderson Feliz koji je postigao četiri trojke, a do kraja je svoj košgeterski saldo uvećao do čak 24 poena, dok je sjajan bio i Karl Entoni Tauns sa 21 poenom. Kod Italijana je najbolji bio Simone Fontekio sa 13 datih koševa, a Akile Polonara je dodao 10.

 

 

Inače, ovaj meč je od izuzetne važnosti i za Srbiju, pošto će se grupa u kojoj se nalaze Orlovi da se ukrsti u idućoj fazi takmičenja. Srbiji ide na ruku ovaj poraz Italije, pošto će eventualnom ubedljivom pobedom protiv Dominikane moći da obezbedi prvo mesto u toj novoj grupi, posle koje će imati i znatno lakšeg rivala u četvrtfinalu.

 

Naravno, Srbija prethodno mora da opravda i ulogu favorita u svojoj grupi, te da pobedi sve tri utakmice, kako se od nje i očekuje.

Podsetimo, prema projektovanom žrebu, Srbija će sa plasmanom u četvrtfinale sa prvog mesta u grupi (s Italijom i Dominikanom) igrati protiv Litvanije, dok će u slučaju druge pozicije morati na megdan Amerikancima.

Ali, ima još dosta da se igra...

Ostavite komentar