Sport > Košarka

NESTVARAN MEČ u grupi gde je Srbija, favorit jedva SPASAO ŽIVU GLAVU

Duel između Južnog Sudana i Portorika je na kraju rešen posle produžetka

Izvor: K1info

26/08/2023 > 12:52

podeli vest:

NESTVARAN MEČ u grupi gde je Srbija, favorit jedva SPASAO ŽIVU GLAVU
Foto: Tanjug/AP


Košarkaške reprezentacije Južnog Sudanai Portorika odigrale su totalno lud meč na otvaranju B grupe Svetskog prvenstva - grupe u kojoj se nalazi i selekcija Srbije.

Južni Sudan je vodio čitav meč, imao +7 na tri minuta do kraja, da bi Portoriko stigao do trijumfa nakon dodatnih pet minuta - 101:96! I to na neverovatan način, gde niko nije zamišljao da će meč ići u produžetak.

Vodio je Južni Suda 78:75 na ulasku u poslednji minut, Portotiko je preko Romera stigao do 79:78 pre nego što su Sudanci na 18 sekundi do kraja izgubili loptu zbog prekasnog dodavanja. Napravili su odmah faul, Portoriko je pogodio dva bacanja, da bi Džons ubacio trojku za 81:81.

Svoj šut za tri poena, za pobedu, Portoriko je promašio, ali je neko od igrača Južnog Sudana faulirao Romera u skoku i pomenuti igrač je na tri desetinke do kraja imao dva slobodna bacanja. I gle čuda, promašio je.

Ipak, Portoriko je u produžetku brzo stigao do 88:81 i na taj način su rešili pitanje pobednika. Ujedno i odahnuli pred duel 2. kola protiv Srbije u ponedeljak od 14.00 časova.

Foto: Tanjug/AP

 

Najefikasniji u redovima Portorika bio je Stiven Tompson sa 21 poenom i 13 skokova, Voters je imao 19, Kondit 18 poena i 11 skokova, a Romero 16 poena i 12 skokova. S drge strane, Džons je sa 38 predvodio Južni Suda. Gebrijel je dodao 15, a Kacuol 13.

Ostavite komentar