Sport > Košarka

ĐORĐEVIĆ biranim rečima NAJAVIO duel protiv SRBIJE na SP: Ponosan sam što vodim KINU u meču protiv KANDIDATA ZA MEDALJU

Orlovi na Mundobasketu igraju sa Kinezima u subotu 26. avgusta, od 14 časova

Izvor: K1info/Tanjug

24/08/2023 > 17:21

podeli vest:

ĐORĐEVIĆ biranim rečima NAJAVIO duel protiv SRBIJE na SP: Ponosan sam što vodim KINU u meču protiv KANDIDATA ZA MEDALJU
Foto: Printscreen/Tanjug


Selektor košarkaške reprezentacije Kine Aleksandar Đorđević izjavio je danas da je ponosan što prevodi azijsku selekciju i dodao da će se potruditi da potisne emocije koje su uvek prisutne kada je Srbija u pitanju.

Srbija i Kina će odigrati meč u subotu 26. avgusta od 14 časova, a ovo će biti prvi zvanični meč Aleksandra Đorđevića protiv tima na čijoj je klupi nekada sedeo.

- Jedna lepa stvar. Moram da kažem. Ponosan sam što predvodim Kinu protiv Srbije. Emocije su tu. Trudiću se da ih potisnem, da ne utiču. Lep je detalj. Na meni je da spremim svoju ekipu da odigramo dobru utakmicu protiv Srbije. Srbija je jedan od kandidata za medalju. Prikazali su dobru igru pre par dana i u našoj grupi su veliki favoriti - istakao je Đorđević.

Đorđević je dodao da je u ovom trenutku potreban mir u glavi.

- I sad je potrebno tako nešto. Nas igrači osećaju kakvi smo. Osećaju da možemo da im prenesemo mir, nervozu, staloženost. Čovek se uvek trudi da donese nešto pozitivno, pa tako i ja. Ovo su sjajni momci, vredni su, prihvatili su nas fantastično i ja sam im stvarno zahvalan, i predsedniku Jao Mingu i igračima koji do danas rade i trude se da pruže najbolje.

Srbija je veliki favorit u predstojećem meču, ali selektor Kine Aleksandar Đorđević naglašava da ne ulazi u susret sa belom zastavicom.

- Osećaju me igrači. Ja sam takmičar pored svega. Bez obzira na sve. Niko od nas ne izlazi na teren da izgubi utakmicu. Svi smo takmičari. To je sport. Shvatam. To sam i prenosio kroz svoje bitisanje u sportu i to ću uraditi i kasnije. Na nama je da to izgleda najbolje u određenom trenutku kada je to najpotrebnije. Takmičenje je velika pozornica. Velike utakmice igraju veliki igrači sa velikim potezima. Može to i nama da se desi, mislim da imamo određeni kvalitet - zaključio je Aleksandar Đorđević.

Ostavite komentar