Sport > Košarka

OZBILJNA bruka MLADIH košarkašica SRBIJE: Španija u meču za BRONZU slavila sa 58 poena RAZLIKE!

Debakl.

Izvor: K1info/rts.rs

06/08/2023 > 19:21

podeli vest:

OZBILJNA bruka MLADIH košarkašica SRBIJE: Španija u meču za BRONZU slavila sa 58 poena RAZLIKE!
Foto: FIBA


Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, igračice uzrasta do 20 godina, ubedljivo je izgubila u borbi za bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu - Španija je trijumfovala sa 94:36 (27:13, 22:7, 26:7, 19:9).

Lošu završnicu iz subotnjeg polufinala protiv Letonije mlade košarkašice Srbije znatno su pogoršale u borbi za treće mesto na Evropskom šampionatu, zahvaljujući čemu je Španija ostvarila ubedljiv trijumf.

Već od prve četvrtine Špankinje su diktirale tempo utakmice, igrale odličnu odbranu i u kontranapadima dolazile do lakih poena. Izabranice Dajane Butulije nisu još jednom nisu imale svoj napadački dan, pa je Španija već posle prve deonice imala vođstvo 27:13.

Kao da je loš početak dodatno demoralisao srpske košarkašice, koje su u drugoj i trećoj deonici ubacile po 7 poena i dozvolile protivnicama da odu na gotovo 50 poena prednosti.

Debakl nije izbegnut ni u polsednjoj četvrtini, pa su mlade srpske košarkašice u poslednja dva meča na turniru u velikoj meri pokvarile utisak sa mečeva tokom većeg toka šampionata u Litvaniji.

Srpski tim ubacio je samo devet šuteva iz igre uz katastrofalan procenat šuta, a Dunja Zečević bila je najefikasnija sa 9 postignutih poena. Na drugoj strani Alkoron je ubacila 21, a Kontelova 13.

U borbi za zlatnu medalju bore se večeras Francuska i Letonija.

 

Ostavite komentar