Sport > Košarka

"Orlići" VISOKO LETE: Silovita Srbija ODUVALA FINSKU, sa Slovenijom za PRVO MESTO u grupi

Naši mladi košarkaši istakli ozbiljnu kandidaturu za trijumf na Evropskom prvenstvu za juniore

Izvor: K1info

24/07/2023 > 07:23

podeli vest:

"Orlići" VISOKO LETE: Silovita Srbija ODUVALA FINSKU, sa Slovenijom za PRVO MESTO u grupi
Foto: KSS


Trijumfalni niz na početku Evropskog prvenstva nastavili su reprezentativci Srbije, koji su nakon Češke u niškom Čairu savladali i selekciju Finske.

Ekipa Nenada Stefanovića brilijantno izgleda na početku ovog šampionata koji se održava ove godine na jugu Srbije, a na svojoj koži to su večeras osetili i Skandinavci - 96:72.

 

Tokom većeg dela meča "orlići" su imali dvocifren plus, koji je na kraju bio dovoljan da se izbegne drama u finišu i na taj način nastavi kvalitetan niz na ovom šampionatu.

Foto: KSS

 

Najefikasniji kod našeg nacionalnog tima bio je Mitar Bošnjaković sa 19 poena, a pratili su ga Pavle Nikolić i Nikola Topić sa po 14, odnosno Đorđe Ćurčić sa 11 poena.

Sa druge strane, kod Finaca glavnu reč je vodio Eetu Heinonen sa 16 poena, a podršku je imao u Elmeri Abiju sa 13 i Aronu Tovi sa deset.

Ne onoliko ubedljivo kao što je to bio slučaj na prvom meču šampionata protiv Češke, ali izuzetno dobro i kvalitetno poluvreme videli smo od izabranika Nenada Stefanovića tokom uvodnih 20 minuta košarke u niškom Čairu.

U odnosu na uvodni meč na Evropskom šampionatu, mogao se uočiti određeni procenat umora kod naših reprezentativaca, koji su na parket u Nišu izašli manje od 24 časa nakon što je završen uvodni susret na takmičenju. To je definitivno ostavilo maha i na njihovu igru.

 

Ipak, istakli su se momci koji protiv Češke nisu uspevali da pronađu prepoznatljivu igru: Pavle Nikolić i Mitar Bošnjaković. Krilni košarkaš čačanskog Borca uspeo je da ostvari dominaciju u reketu, dok je jedan od najtalentovanijih košarkaša madridskog Reala takođe pokazao delić potencijala.

 

Igrom je na svim delovima terena dirigovao Nikola Topić, dok su kvalitetne role na momente pružili i Bogoljub Marković, kao i Matija Milošević.

Ostavite komentar