Sport > Košarka

Biće PAKAO U ARENI: Zvezda odbranom slomila Partizan i ZAKAZALA MAJSTORICU

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da izjednače rezultat u finalu ABA lige protiv Partizana i igraće majstoricu, 68:56

Izvor: K1info/telegraf.rs

20/06/2023 > 19:01

podeli vest:

Biće PAKAO U ARENI: Zvezda odbranom slomila Partizan i ZAKAZALA MAJSTORICU
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Tradicija se nastavlja. Ni ovog utorka u dvorani "Aleksandar Nikolić" nije viđen brejk u finalu ABA lige, što će reći da će se o šampionu odlučivati u majstorici. Zvezda je zahvaljujući odličnoj partiji Fakunda Kampaca stigla do pobede protiv Partizana, pa će večiti u petom meču igrati za pehar regionalnog takmičenja - 68:56.

Mora se reći da je ovo bio ubedljivo najnekvalitetniji meč čitave serije u pogledu same košarke. Vrlo tvrda igra, na mali broj poena, uz veliki broj grešaka na obe strane i izgubljenih lopti. U svemu tome, ipak, bolje se snašla ekipa Duška Ivanovića.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Prva četvrtina krenula je sasvim korektno napadački sa obe strane. Partizan je bolje krenuo, imao je i šest poena prednosti u jednom navratu, ali je u završnih pet minuta ovog kvartala u potpunosti stao. Posle televizijskog tajmauta crno-beli zapravo nisu postigli nijedan poen iz igre, a ubacili su jedan sa penala.

Za to vreme, Zvezda je došla do sedam poena prednosti i prilično dominantno zatvorila ovaj period igre.

Međutim, obrnuta situacija viđena je na početku druge četvrtine. Tada je Partizan ograničio Zvezdu, koja punih pet minuta nije dala poene, a crno-beli su stigli do izjednačenja. Ali opet su se Obradovićevi momci "pogubili" na terenu, napravili nekoliko neshvatljivih grešaka, a posle koje je Kampaco podigao gard.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Fakundo je zapravio bio i najzaslužniji za to što je Zvezda na odmoru imala osam poena viška i samim tim je dosta lakše mogla da diše na velikom odmoru.

Nastavila je Zvezda u identičnom ritmu i u trećoj četvrtini. Stigla je do +17 pred sam kraj tog perioda, a ponajviše zahvaljujući izuzetno raspoloženom Ognjenu Dobriću, koji je posle jednog zakucavanja i podigao čitavu dvoranu na noge.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Međutim, Partizan je u poslednja dva minuta ovog perioda uspeo da pronađe ritam i da smanji na samo deset razlike posle trojke Alekse Avramovića. Toliko je i bilo pred poslednjih deset minuta igre.

I početak završne, četvrte deonice počeo je bolje za Partizan koji je posle jednog pogotka Pantera stigao na samo pet poena minusa. S obzirom na to da je do kraja meča u tom momentu ostalo šest minuta, sve je bilo potpuno otvoreno.

Pogodio je Eksum trojku koja je u jednom momentu ponovo vratio Partizan na pet razlike, ali je Kampaco istovetno odgovorio i, može se reći, prelomio meč. Zvezda je do kraja bez problema uspela da zadrži i uveća prednost.

 

 

 

 

Ostavite komentar