Sport > Košarka

"BRAVO, MAJSTORE", stiže SA SVIH STRANA: JOKIĆU čestitali DODIK, DAČIĆ, GAJIĆ, američka ambasada...

Srpski košarkaš je proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije

Izvor: K1info/b92.net

13/06/2023 > 11:25

podeli vest:

"BRAVO, MAJSTORE", stiže SA SVIH STRANA: JOKIĆU čestitali DODIK, DAČIĆ, GAJIĆ, američka ambasada...
Foto: Tanjug/AP


Srpski košarkaš Nikola Jokić proglašen je najkorisnijim igračem finala NBA lige (FMVP). Jokić je u finalnoj seriji prosečno beležio 30 poena po meču, 14 skokova i sedam asistencija. 

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Jokiću na osvajanju MVP priznanja i poručio da se Republika Srpska ponosi njime.

- Čestitam Nikoli Jokiću na osvajanju MVP priznanja u finalnoj seriji. Fenomenalnom igrom tokom čitave sezone doveo Denver Nagetse do titule šampiona NBA lige. Republika Srpska je ponosna na Nikolu Jokića - naveo je Dodik na Twitteru.

Čestitkama se pridružio i prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

- Sve nas u Srbiji obradovala je pobeda Denvera u finalu i osvajanje prvog šampionskog prstena u NBA ligi, a Vi ste dali najveći doprinos ovom istorijskom uspehu. Zahvalni smo Vam što ste obradovali sve naše sunarodnike na svetu ovim ogromnim uspehom. Želim Vam da se posle ogromnog napora i uzbuđenja dobro odmorite u Srbiji, a posle toga još mnogo uspeha u karijeri - navodi se u čestitki Ivice Dačića Nikoli Jokiću.

Nikoli Jokiću čestitao je i ministar sporta Zoran Gajić.

- Srbija i danas ima razloga da slavi, Nikola Jokić i Denver Nagetsi novi su šampioni NBA lige! Budan je bio njegov Sombor, budna je bila njegova Srbija. Ovu MVP nagradu nisu mogli da mu ukradu - naveo je on u čestitki.

Srpski ministar sporta je naveo da je Jokić pokazao da je najdominantniji košarkaš današnjice.

- Jokić je svakom svom potezu i nastupu pokazivao najlepše životne vrednosti - ljubav i snagu porodice, ljubav prema saigračima, ljubav prema svom rodnom gradu i svojim konjima. U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime, čestitam Nikoli ovo izuzetno dostignuće i poseban način na koji ga je postigao, on je jedan od najboljih sportskih ambasadora Srbije na svetu i zauvek će biti u našim srcima - rekao je on.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji čestitala je danas srpskom teniseru Novaku Đokoviću trijumf na Rolan Garosu, kao i košarkašu Denvera Nikoli Jokiću osvajanje šampionske titule u NBA ligi.

- Srbija je zemlja sa velikom sportskom tradicijom i uprkos tome što njeni stanovnici čine samo 0,1 odsto svetske populacije, dvojica njih su za samo dva dana uspeli da priušte retko viđeno zadovoljstvo ljudima širom planete. Najbolji košarkaš današnjice i najbolji teniser svih vremena su Srbiju učinili najpopularnijom sportskom zemljom na planeti - navodi se na zvaničnom Twitteru nalogu američke ambasade u Beogradu. 

 

Ostavite komentar