Sport > Košarka

JOKIĆ SE ČUVA ZA PLEJ-OF, odigrao samo 20 minuta, ali ZABELEŽIO DABL-DABL

Denver u slaboj partiji poražen od Hjuston Roketsa, trenutno najgore ekipe u NBA

Izvor: K1info/telegraf.rs

05/04/2023 > 07:23

podeli vest:

JOKIĆ SE ČUVA ZA PLEJ-OF, odigrao samo 20 minuta, ali ZABELEŽIO DABL-DABL
Foto: Tanjug/AP/Rick Bowmer


Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je jednu veoma slabu partiju za svoje standarde i njegov Denver je pretrpeo poraz od Hjuston Roketsa, najgore ekipe u NBA ligi sa 124:103, ali ih ovaj neuspeh neće mnogo zaboleti.

Na sreću, Denver je već ranije praktično osigurao prvo mesto pred plej-of NBA lige, te ovaj poraz od Hjustona neće doneti posledice, međutim, ono što je sigurno jeste da poraz od najgore ekipe u ligi ostavlja gorak ukus u ustima.

 

 

Mogli su Nagetsi da dođu i do pobede, imali su vođstvo na poluvremenu, ali izuzetno slaba četvrta četvrtina je bila to što je rešilo samu utakmicu. Takođe, Nikola Jokić je imao nešto manju minutažu, odigrao je tek 24 minuta, te se čini kao da ga Meloun već odmara za plej-of i važnije mečeve.

Foto: Tanjug/AP

 

Jokić je zbog toga meč završio sa dosta slabijim brojkama od onih na koje je navikao. Imao je 14 poena i 10 skokova, dok je dodao četiri asistencije na sve to. Čak i takav, Jokić je bio među najboljima u svom timu, pošto je samo Majkl Porter Džunior postigao više poena - imao je 23.

Kod Hjustona Boban Marjanović nije ni ulazio u igru, a najefikasniji je bio Džamajkl Grin sa 32 koša, dok je odličnu partiju imao i "mini Nikola Jokić" (kako ga nazivaju) Alperen Šengun koji je postigao 20 poena, ali je imao i 10 skokova i sedam asistencija.

 

 

Što se tiče same utakmice, prve tri deonice su donele nerešen rezultat, semafor je pokazivao 85:85, da bi Hjuston odigrao neverovatnu poslednju deonicu i postigao čak 38 poena, dok je primio samo 18, što je bilo dovoljno za pobedu.

Hjustonu je ovo bila tek 20. pobeda iz 79 utakmica, dok je Denver zabeležio svoj 27. poraz.

 

 

 

Ostavite komentar