Sport > Košarka

Žarko Paspalj podigao VELIKU PRAŠINU: Potreban nam je kvalitetan STRANAC U REPREZENTACIJI

Paspalj je kao primer naveo Sloveniju, koja je kvalitetnim izborom stranaca stigla i do titule prvaka Evrope

Autor: Tanjug

08/08/2022 > 15:30

podeli vest:

Žarko Paspalj podigao VELIKU PRAŠINU: Potreban nam je kvalitetan STRANAC U REPREZENTACIJI
Foto: Starsport


Potreban nam je kvalitetan stranac, koji može da napravi razliku. Da smo ga imali možda bismo na nekom od takmičenja gde smo osvojili srebrne medalje uzeli zlato, izjavio je legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj.

Srbija nema zlato otkad je samostalna država, a osvojena su četiri srebra - dva na Evropskim prvenstvima, jedno na Svetskom i jedno na OLimpijskim igrama.

- Mislim da nam je potreban stranac na poziciji "četiri", koja je kritična za nas. Međutim, mi tu kartu nismo iskoristili. Imate primer u ženskoj reprezentaciji, gde smo ostvarili nekoliko sjajnih rezultata sa stranim igračicama (Danijel Pejdž, Ivon Anderson, prim. aut). I niko nije rekao da su one osvojile medalju, već reprezentacija Srbije  - izjavio je Paspalj za Maxbet -radio.

Paspalj je kao pozitivan primer naveo i Sloveniju, koja je kvalitetnim izborom stranaca, stigla i do titule prvaka Evrope.

- Situacija je ozbiljna i mora što pre da se reaguje. Rezultati reprezentacije su direktno povezani sa interesovanjem dece za košarku u Srbiji. Nismo otišli na Olimpijske igre u Tokiju. Sada je pod velikim upitnikom odlazak na naredno Svetsko prvenstvo, a plašim se da će biti veoma teško da budemo i na Olimpijskim igrama u Parizu. Ništa se ne dešava preko noći - istakao je Paspalj.

Anketa

Ostavite komentar