Sport > Košarka

GOSPODAR KOŠARKE: Nikola Jokić REĐA TRIPL-DABL UTAKMICE kao lego kockice

Nova fantastična partija Srbina i njegov 101. tripl-dabl učinak u karijeri, a 25. u sezoni

Izvor: K1info

04/03/2023 > 08:01

podeli vest:

GOSPODAR KOŠARKE: Nikola Jokić REĐA TRIPL-DABL UTAKMICE kao lego kockice
Foto: Tanjug/AP


U pobedi Denvera protiv Memfisa u derbiju Zapadne konferencije, Nikola Jokić upisao je novi tripl-dabl učinak, njegov 101. u karijeri u NBA ligi - 113:97.

 Prosto neverovatno deluje podatak da je ovo bio 25. put ove sezone da je tri kolone popunio dvocifrenim brojkama, a Nagetsi su odigrali 63 utakmice, od kojih je i Jokić sam propustio nekoliko.

 

 

Prošle noći je njegov učinak glasio na 18 poena, 18 skokova i 10 asistencija, a uz to je imao jednu blokadu. Iz igre je šutirao 7/10, sve za dva poena, dok je sa linije penala imao 4/6.

Najefikasniji u timu Nagetsa večeras bio je Majkl Porter Džunior koji je postigao 26 poena uz osam skokova i jednu podeljenu loptu saigračima, dok je odličan bio i Džamal Marej sa 22 poena, pet uhvaćenih lopti i devet asistencija.

U poraženom timu, Dža Morant je imao dabl-dabl od 27 poena, četiri skoka i deset asistencija, dok je Dezmond Bejn stao na 19 poena uz četiri uhvaćene lopte.

Uz novu pobedu, Denver je skočio na skor 45-19 i sada definitivno gospodari Zapadnom konferencijom, pošto je ostavio Memfis na odnosu 38-24. Narednu utakmicu, Nagetsi igraju protiv Toronta u Koloradu u noći između ponedeljka i utorka.

 

 

 

Ostavite komentar