Sport > Košarka

Florida videla ŠTA SVE MOŽE Jokić i sad im NIJE DOBRO

U četvrtak, u balkanskom derbiju, Džokeru na nige dolati Luka Dončić

Izvor: K1info/telegraf.rs

14/02/2023 > 07:34

podeli vest:

Florida videla ŠTA SVE MOŽE Jokić i sad im NIJE DOBRO
Foto: Tanjug/AP


Srpski reprezentativac Nikola Jokić pružio je još jednu skoro savršenu igru u dresu Denvera pošto je u NBA noći između nedelje i ponedeljka odveo Nagetse do pobede na gostovanju Majamiju sa 112:108, tako da na Zapadu tim iz Kolorada prosto nema konkurenciju - zbog Džokera.

Jokić je bio najefikasniji igrač utakmice sa 27 poena uz šut 12/14 za dva i 3/3 sa slobodnih bacanja, a svemu tome je pridodao 12 skokova i osam asistencija.

 

 

Ono što se dodaje ovom skoro savršenom učinku jeste igra bez izgubljene lopte, a Srbin je na terenu proveo nešto manje od 34 minuta.

Foto: Tanjug/AP

 

Njemu je najviše pomogao Majkl Porter Džunior sa 17 poena i šest skokova uz čak 13 pokušaja za tri poena (5/13), dok je Brus Braun dodao poen manje.

Kod domaćina se trud na kraju nije isplatio Džimiju Batleru kojem je falila samo jedna asistencija da zabeleži tripl-dabl (24 poen, 10 uhvaćenih lopti i devet dodavanja), a zapažene role odigrali su Maks Stras sa 23, te Bam Adebajo koji je morao i da se bavi Jokićem u defanzivi sa 19 poena.

Denver je neprikosnoven u Zapadnoj konferenciji sa 40-18, a tek sledeći je Memfis sa 34-22 i dva odigrana meča manje.

Sledeći meč Nagetsi igraju u četvrtak na svom terenu protiv Dalasa kada Nikoli u goste, u balkanskom derbiju, dolazi Luka Dončić.

 

 

 

Ostavite komentar