Sport > Košarka

Na Zapadu NIŠTA NOVO - Jokić opet doneo pobedu Denveru uz TRIPL-DABL

Nema mu ravnog u NBA ligi, Srbin bacio na kolena i legendarnog Stefa Karija i njegov Golden Stejt

Izvor: K1info/telegraf.rs

03/02/2023 > 07:08

podeli vest:

Na Zapadu NIŠTA NOVO - Jokić opet doneo pobedu Denveru uz TRIPL-DABL
Foto: Tanjug/AP


Više nije vest, više nije čudo - Nikola Jokić jeste najbolji igrač u NBA ligi! Ovo je jasno posle nove brilijantne partije srpskog asa, kojom je njegov Denver srušio Goldent Stejt Voriorse - 134:117.

Srbin nije bio poenterski najbolji na terenu, postigao je 22 poena, dok je njegov saigrač Džamal Marej postigao 11 više (33), međutim, ono što je Jokić uradio pored toga jeste prava magija.

Nikola Jokić, centar Denvera, završio je utakmicu sa 22 poena, 14 skokova i 16 asistencija, čime je samo dodatno popravio svoj prosek u NBA ligi, koji je već na "tripl-dablu".

Treba istaći i to da je čitava ekipa Denvera odigrala brilijantnu utakmicu. Kentavijus Koldvel Poup je postigao 18 poena, dok su po 17 imali i Bobi Braun, Majkl Porter Džunio, kao i Vlatko Čančar.

Oni su uspeli totalno da neutrališu udarne igle Ratnika, Stefa Karija i Džordana Pula, koji su postigli 28, odnosno 22 poena.ž

Što se tiče same utakmice, već prvo poluvreme je pokazalo u kom će pravcu ići utakmica. Ove dve ekipe su za poluvreme ubacile preko 150 poena (80:79 za Denver).

Zbog toga je pravo pitanje bilo - koja ekipa će prva stati u tom košgeterskom zanosu.

Na sreću navijača iz Srbije, prvi je to uradio Golden Stejt koji je podbacio već u trećoj deonici, postigli su "samo" 22 poena, dok je Denver imao 35.

Poslednjih 12 minuta su protekli u mirnoj igri Denvera, koji je velikom prednošću mogao da se fokusira na odbranu i da na pravi način zaustavi Voriorse što im je i pošlo za rukom.

Golden Stejt je ovim porazom ostao na 9. mestu u Zapadnoj konferenciji, dok je Denver popravio svoj skor na prvom mestu.

 

Ostavite komentar