Sport > Košarka

Partizan PREGAZIO Asvel: U krcatoj Areni razbili ekipu iz Francuske

Partizan pokazao da je u odličnoj formi

Izvor: K1info/telegraf.rs

31/01/2023 > 22:39

podeli vest:

Partizan PREGAZIO Asvel: U krcatoj Areni razbili ekipu iz Francuske
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Košarkaši Partizana ubedljivo su u beogradskoj "Štark Areni" savladali ekipu Asvela 92:71 u meču kviru 22. kola Evrolige.

Partizan je još jednom pokazao da je u odličnoj formi, nije dozvolio rivalu da se razigra, smanjio je izgbljene lopte na minimum, a, uz odličnu igru u odbrani, usledio je efikasan napad na koji gosti nisu imali odgovor.

 

Crno-beli posebno mogu da budu ponosni na igru Kevina PAntera i Dantea Egzuma, ali i odličnog trifunovića koji je odbranom, pre svega nad De kolom, pokazao da na njega ozbiljno može da se računa. Osim njih zapažene uloge imali su i Avramović, kao i Smailagić i standardno dobri Matijas Lesor.

 

 

Crno-beli su na startu meča nastavili tamo gde su stali u prethodna tri duela. Jakom odbranom iznenadili su goste iz Francuske, a u prvih nekoliko minuta Uroš Trifunović je potpuno zatvorio De Koloa i pogodio u par navrata. Tokom prve deonice, posebno je za igru bio raspoložen kapiten crno-belih Kevin panter koji je otvorio meč sa dve trojke i posle vođstva ASVEL-a od 0:3, brzo vratio prednost koju nije ispuštao. Panter je do kraja postigao 11 poena za 25:16.

Partizan je nastavio sa jakom odbranom i do poluvremena, a takav pristup omogućio je i ubedljivo vođstvo.  Tako, domaći su odmah odgovorili na nešto bolju igru ASVEL-a i posle 31:21 naterali trenera Ti-Džej Parkera da traži tajm-aut. Strpljivo je igrao Partizan tokom ovog perioda. Publiku je posebno podigao na noge potez Alena Smailagića kada je, na tri minuta pre kraja poluvremena, dobio loptu na trojci, ali "lažira" šut, prolazi kroz reket i nesebično dodaje do Egzuma koji pogađa uz faul.

 

 

Posle nove dobre odbrane, Naneli vezuje dve trojke i ponovo podiže publiku na noge za 43:27. Do kraja poluvremena, svi igrači koji su ulazili u igru davali su svoj doprinos timu Partizana, a Kevin Panter bio je najefikasniji u ovom periodu sa 17 poena. Prednost domaćih bi bila i ubedljivija da su imali više skokova. Naime, Partizan je upisao 12 skokova dok je Asvel upisao 17. Tako, rezultat na poluvremenu je bio 50:36.

 

Partizan je brzo stigao do +19. Novoj seriji od 8:0 na startu drugog poluvremena najviše je doprineo Uroš Trifunović koji prvo pogađa trojku, potom krade loptu i zakucava, a onda, sa Avramovićem, krade novu loptu za nove poene crno-belih i 57:38. Francuszi nisu uspevali iz napada u napad ništa da pogode.

U jednom momentu, Avramović je prošao kroz odbranu ASVEL-a i zakucao preko Fala. Ovo je bio jedan od najatraktivnijih poteza na utakmici.

Odbrana crno-belih je potpuno neutralisala sve akcije rivala koji su na terenu delovali nemoćno. Tako je Partizan došao do 70:46, da bi pred poslednjih 10 minuta crno-beli imali prednost od 76:51.

Do kraja meča, ništa se nije menjalo na terenu. Partizan je agresivnom odbranom lako dolazio do lopte i poigravao se sa gostima za konačnih 92:71.

 

 

 

Ostavite komentar