Sport > Košarka

Imao sam osećaj da smo NAJKVALITETNIJA EKIPA na EP, iako smo ispali

Pratim "večite" u Evroligi i mislim da je sjajno što se dva srpska kluba takmiče u elitnom takmičenju, kaže Jokić

Izvor: K1info/Tanjug

01/01/2023 > 15:06

podeli vest:

Imao sam osećaj da smo NAJKVALITETNIJA EKIPA na EP, iako smo ispali
Foto: Tanjug/AP Photo/José Luis Villegas


Lično, mislim da smo bili najkvalitetnija ekipa na Evropskom šampionatu, uprkos tome što smo takmičenje završili u osmini finala, rekao je srpski košarkaš Nikola Jokić.

- Jeste bili su Francuzi opasni, bili su Španci opasni, Slovenci sa Lukom Dončićem, Grci, ali imao sam osećaj da smo najkvalitetnija ekipa na prvenstvu. Na kraju nismo bili, to pokazuje rezultat, ali moj lični utisak bio je takav - izjavio je Jokić, dvostruki uzastopni MVP NBA lige, u novogodišnjem intervjuu za TV Arena sport.

I pored gustog rasporeda i naporne sezone, Nikola Jokić napravi prostora da pogleda utakmice Partizana i Crvene zvezde u Evroligi, a ističe da neretko prati mečeve i u regionalnom takmičenju.

- Prošle godine sam više voleo da igram, a manje da gledam košarku, dok je ove sezone drugačija situacija. Pratim "večite" u Evroligi i mislim da je sjajno što se dva srpska kluba takmiče na najvećoj evropskoj košarkaškoj sceni. Takođe, gledam i ostale ekipe Evrolige, a čak sam u jednom momentu pratio mečeve KLS-a i Admiralbet ABA 2 lige - dodao je Nikola Jokić.

Srbija je u osmini finala poražena od Italije 94:86.

 

Ostavite komentar