Sport > Košarka

CRVENA ZVEZDA potpisala najveći ugovor u ISTORIJI, sad samo da se OTKLONI nesporazum sa EVROLIGOM

Predsednik košarkaškog kluba sa Malog Kalemegdana obelodanio neke od finansijskih podataka

Izvor: K1info/Tanjug

26/12/2022 > 19:11

podeli vest:

CRVENA ZVEZDA potpisala najveći ugovor u ISTORIJI, sad samo da se OTKLONI nesporazum sa EVROLIGOM
Foto: Starsport


Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović istakao je da je klub sa Malog Kalemegdana uradio sve kad je u pitanju registracija Fakunda Kampaca.

Čović je s tim u vezi naveo da je Kampaco nastupao u ABA ligi, a da se Evroligom postoje nesporazumi. U zvisnosti od njihovog (ne)rešavanja, znaćemo da li će Kampaco da igra protiv Barselone u petak, 30. decembra.

- Mi smo naše obaveze ispunili. Samo malo moramo da uvedemo logike u medijski prostor. Videćemo da li će ovih dana biti otklonjeni nesporazumi sa Evroligom. Ne isključujem da na tu temu imamo novu konferenciju za štampu, na temu "ko koči transfer" - rekao je Čović na vanrednoj konferenciji za medije.

Na konfenreciji je potpisan i novi naslovni višegodišnji ugovor, koji je, kako je istaknuto, najveći u istoriji regionalne košarke i veći od dosadašnjeg, koji je iznosio 1,2 miliona evra.

Foto: Starsport

Crveno-beli dobili novog nazivnog sponzora

Čović je dodao da su cifre koje se spominju oko transfera Zvezdinih igrača značajno manje, a dodao je i da je u klubu bila budžetska inspekcija pre tri meseca, pregledali su sve u poslednjih 11 godina i nije bilo ni najmanje primedbe.

- Nije dobro da se puštaju neistine u medijima. Nije dobro da mediji lažu narod. Juče su pojedini mediji pustili dezinformacije da Zvezda duguje dva miliona evra Baskoniji za Vildozu, a to je između Baskonije i Vildoze. Mi nemamo nikakve veze - istakao je Čović i dodao da će možda biti pojačanja, ali da to neće da otkriva.

Takođe, otkrio je da je ukupni budžet kluba, sa mlađim kategorijama, 11,5 miliona evra.

- Sva naša dugovanja prema igračima su ispunjena, ima još nešto malo i to ćemo završiti u sredu ili četvrtak - poručio je Čović.

 

Ostavite komentar