Sport > Fudbal

Portugalija U ŠOKU: TRENERI optuženi za ZLOSTAVLJANJE osam FUDBALERKI

Sve se navodno odvijalo tokom prošle sezone, Fudbalski savez otvorio istragu

Izvor: K1info

20/10/2022 > 17:21

podeli vest:

Portugalija U ŠOKU: TRENERI optuženi za ZLOSTAVLJANJE osam FUDBALERKI
Foto: Pixabay.com


Prema pisanju portugalskog Publika, jedna fudbalerka Famalikaa se obratila ovom listu i ispričala da je tokom sezone 2021/2022. u stan jednog od trenera kluba bilo pozvano osam fudbalerki i nekoliko članova stručnog štaba i da su tu praktično organizovane orgije.

Među članovima struke bili su i bivši trener Miguel Afons i sportski direktor Samuel Kosta, a neimenovana fudbalerka je navela da je tu i kasnije dolazilo do "seksualnih odnosa".

- Kada sam shvatila da se brojne fudbalerke žale da su seksualno zlostavljane, odlučila sam da ispričam svoj slučaj u nadi da će neko istražiti šta se događalo - otkrila je nesrećna sportistkinja, čije ime Publiko nije objavio.

Ona je otkrila da su vlasnici kluba zanemarivali ovaj problem jer nisu reagovali kako treba kada su dobili informaciju da su pomenuti Afonso i Kosta optuženi za seksulano uznemiravanje i na svojim prethodnim radnim mestima, u Viktoriji Gimaraeš i Rio Aveu.

Fudbalski savez Portugala je otvorio istragu o navodnom orgijanju i ispitao igračice, trenere i ostale svedoke, sa ciljem da se utvrdi da li je bilo dobrovoljno ili se radi o seksulanom zlostavljanju igračica, a disciplinska komisija je krajem septembra suspendovala trenera Afonsa i direktora Kostu zbog sumnji da su u bivšim klubovima seksualno zlostavljali fudbalerke.

 

 

 

Ostavite komentar