Sport > Fudbal

POTOP OČAJNE ZVEZDE u Mađarskoj - dva PACERSKI PRIMLJENA GOLA zatvaraju VRATA proleća u Evropi

Srpski šampion sa malim šansama da dočeka nokaut fazu posle poraza od Ferencvaroša

Izvor: K1info

13/10/2022 > 19:40

podeli vest:

POTOP OČAJNE ZVEZDE u  Mađarskoj - dva PACERSKI PRIMLJENA GOLA zatvaraju VRATA proleća u Evropi
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Fudbaleri Crvene zvezde nakon četvrtog kola grupe H Lige Evrope imaju znantno manje šanse da se domognu nokaut faze nakon što su poraženi sa 2:1 od Ferencvaroša u Budimpešti.

81. minut - Evo sada jednog hrabrog poteza: Nova Zvezdina devetka, mladi Jovan Mijatović, ušao je u igru i pokušaće da iskoristi debi i ovo ozbiljno poverenja terena Milojevića. Van igre su Kanga i Dragović, a uz Mijatovića je na terenu Milunović.

Sami Mamae 60. minut, (2:1).  Izjednačenje je bilo na snazi samo šest minuta, a onda je stigao jedan centaršut koji je trajao kao večnost. Paška je poslao loptu, a Sami je sa leve stative zakucao loptu glavom u suprotni ugao,  greške Rodića.

53. minut  -  vrhunski gol Mitrovića. Pretrčao je mladi krilni napadač 50 metara i onda majstorski pogodio mrežu. (1:1) 

46. minut: Zvezda je zatresla mrežu, ali Pešić je pre sjajnog pogotka loptu primirio rukom. Gol je poništen.Šteta.

Počeo je drugi deo, nema izmena.

Kraj prvog poluvremena (1:0) - domaćin na odmor ide sa prednošću. Iskoristili su kiks odbrane crveno-belih a agresivnom igrom, snagom u duelima ostavili su goste bez šuta u okvir gola. Moraće Zvezda mnogo bolje i hrabrije u nastavku ako želi da izbegne poraz.

35. minut: ne uspeva Zvezda da se nametne, mnogo je grešaka u pasu, pogotovo od strane onih najboljih i najikusnijih. Domaćin agresivnom igrom kontroliše meč i rezultat.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Kangva ulazi umesto povređenog Sanoga koji je, podsetimo, bio van igre kada je Zvezda primila gol.

24. minut - GOL... VODI FERENCVAROŠ PROTIV ZVEZDE. Stigao je centaršut na koji je reagovao Kristofer Zakariasen. Šutirao je igrač mađarskog tima, Borjan je odbranio prvi put, ali je isti igrač ponovo natrčao pored ukopanih štopera crveno-belih i iz drugog puta zakucao loptu u mrežu.

21. minut - Žuti karton za Erakovića. Štoper Zvezda je video da će ispasti, pa je sprečio eventualnu kontru i dalje komplikacije faulom.

Srpski šampion bi u slučaju pobede uspeo da održi priključak za nastavak takmičenja, dok bi eventualni neuspeh gotovo izvesno Mađarima obezbedio da prođe grupu.

Mađarskom predstavniku nije lako palo sve što se zbivalo tokom 90 i nešto minuta fudbala na travnatom tepihu stadiona "Rajko Mitić". Crveno-beli su stigli do ubedljive pobede, ali nije stvar samo u tome što pokazuju semafor ili statistika, već u činjenici da je domaći sastav od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka sve stvari držao pod apsolutnom kontrolom.

Sastavi:

Ferencvaroš (4-2-3-1): Dibuš - Botka, S. Mae, Knoster, Vingo - Bešić, Laiduni - Traore, Zaharijasen, Gojak - R. Mae.

Trener: Stanislav Čerčesov.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Mitrović, Katai, Ivanić - Pešić.

Trener: Miloš Milojević.

Sudija: Danijel Stefanski (Poljska)

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar