Sport > Fudbal

Stolica: Možemo da budemo bolji od Zvezde i idemo DIREKTNO U LIGU ŠAMPIONA

Tenzije u srpskom fudbalu na jako visokom nivou iz pogrešnih pobuda i razloga, smatra trener crno-belih

Autor: Tanjug

08/07/2022 > 13:58

podeli vest:

Stolica: Možemo da budemo bolji od Zvezde i idemo DIREKTNO U LIGU ŠAMPIONA
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Trener Partizana Ilija Stolica izjavio je danas da će direktan plasman u Ligu šampiona biti najveći motiv crno-belima u novoj sezoni Superlige.

Da bi došli do pomenutog cilja, crno-beli će morati da prekinu petogodišnju dominaciju večitog rivala Crvene zvezde domaćim fudbalom.

Crno-beli šampionat, koji prvaku garantuje mesto u elitnom takmičenju i samim tim najmanje 20 miliona evra novčane nagrade, otvaraju sutra (20.00) gostovanjem Javoru u Ivanjici.

- Što se tenzije u srpskom fudbalu tiče, mislim da je ona na jako visokom nivou iz pogrešnih pobuda i razloga. Direktan plasman u Ligu šampiona je veliki motiv za nas. Mi ćemo imati dva predstavnika, jednog direktno, drugog u kvalifikacijama. Ukupno pet klubova u Evropi. Tenzije treba držati u okvirima sporta, mi ovde odlazimo u ekstrem, probaćemo da utičemo na to da se to unormali - izjavio je Stolica.
 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 


Pred duel u Ivanjici trener crno-belih neće moći da računa na Nemanju Jovića koji se još oporavlja od povrede i na iskusnog Ljubomira Fejsu koji ima problema sa virusom.

Kasni dolazak igrača na pripreme uzrokovao je da neke igrače preforsiramo i da ih stavimo u poziciju da igraju veliki broj minuta u momentima kada to nije bilo adekvatno za njih. Raduje povratak Zdjelara. Ljuba Fejsa već nekoliko dana ima virus i on je nedostupan za ovu utakmicu. Povreda Jovića je na više nedelja i on neće moći da bude prisutan. Nije za očekivati da Dijabate bude u konkurenciji za tim - rekao je Stolica.

Strateg "parnog valjka" dao je potvrdan odgovor na direktno pitanje da li njegov tim ima kvalitet da parira Crvenoj zvezdi ili je nadmaši.

- Smatram da da, možemo da pariramo Crvenoj zvezdi i budemo bolji od nje. Nikome neće biti lako kada samo pomisli da treba da igra sa Partizanom. "Parni valjak" nikome neće biti lak zalogaj - rekao je nekadašnji trener Voždovca i Olimpije.

Osvrnuo se Stolica i na prodaju mladog centarfora Marka Milovanovića koji je pojačao Almeriju za 3,5 miliona evra i bonuse.

- Svakom treneru je žao kad gubi kvalitetnog igrača. To je priroda posla i to je kod nas neminovnost. Partizan da bi opstajao mora da promoviše i prodaje mlade igrače. Finansijski je bila ozbiljna ponuda i Partizan mora da reaguje. Žal je da ta deca ne pokažu i na samom terenu kakav je njihov kvalitet u dresu Partizana. Evropa i prodaja igrača su dva izvora prihoda Partizana. A pored toga moramo da pravimo rezultat - zaključio je trener Partizana.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Nova sezona fudbalske Superlige Srbije startuje duelom između Voždovca i Novog Pazara koji je na programu kasnije danas, a sutra se od 20 časova sastaju: Javor - Partizan, Mladost (L) - Spartak i Čukarički - TSC.


Petostruki uzastopni šampion Srbije Crvena zvezda u nedelju će od 20 časova ugostiti Radnički iz Niša, a u istom terminu sastaju se Radnik - Mladost GAT i Vojvodina - Napredak.

Prvo kolo u ponedeljak zatvaraju Kolubara i Radnički iz Kragujevca (20.00).

Ostavite komentar