Sport > Fudbal

ČEKA SE KAZNA! UEFA pokrenula postupak protiv albanskog novinara koji je provocirao Srbe na Euru!

Skandal se dogodio nakon utakmice između Srbije i Engleske kada je takozvani novinar provocirao sa terena

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Nestorović Ognjen

17/06/2024 > 13:20

podeli vest:

ČEKA SE KAZNA! UEFA pokrenula postupak protiv albanskog novinara koji je provocirao Srbe na Euru!
Foto: K1info/wikipedia.org/Facebook Printscreen


Kako stvari stoje, Arlind Sadiku, takozvani novinar sa takozvanog Kosova, napravio je skandalozan ispad posle utakmice između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu, kada je provocirao sa terena srpske navijače nacionalističkim gestom.

On je pokazao “albanskog orla” ispred tribine srpskih navijača, na kojoj su bile i zastave “Kosovo je Srbija”, koje su naši navijači uneli uprkos zabrane pre meča da nikakva obeležja osim zvanične srpske zastave neće biti dozvoljena.

Arlindu je to “bolo oči” pa se okrenuo ka tribini tokom javljanja i gestikulirao u stilu Džake i Šaćirija svojevremeno na utakmicama sa Srbijom. Njegov neprofesionalni gest izazvao je gnev srpske javnosti, ali i Fudbalskog saveza Srbije, pa je portparol FSS-a Milan Vuković hitno poslao protestnu notu Uefa i zahtevao strogu kaznu i oduzimanje akreditacije ovom takozvanom novinaru.

Kako nezvanično saznajemo, iz UEFA je stigao i odgovor da je protiv Sadikua pokrenut postupak i da se istražuju sve činjenice i okolnosti u vezi sa tim njegovim ispadom, pa će epilog biti poznat uskoro.

Podsetimo, UEFA ima nultu toleranciju kada su u pitanju ispadi na nacionalnoj osnovi, tako da se nadamo i strogoj kazni za ovog “novinara” i kuću koju predstavlja.

Ostavite komentar