Sport > Fudbal

TUŽNE VESTI POGODILE SRPSKI FUDBAL! Preminuo nekadašnji saigrač Dejana Savićevića i Predraga Mijatovića

Levi bek ostavio je veliki trag i dobio legendarni status u Podgorici i Kruševcu početkom devedesetih

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

30/05/2024 > 15:12

podeli vest:

TUŽNE VESTI POGODILE SRPSKI FUDBAL! Preminuo nekadašnji saigrač Dejana Savićevića i Predraga Mijatovića
Foto: krone.at


Tužne vesti dolaze iz Austrije gde je preminuo Goran Stanisavljević u 61. godini, nekadašnji levi bek Budućnosti iz Podgorice i Napretka iz Kruševca.

Levi bek koji je ostavio veliki trag i dobio legendarni status u Podgorici i Kruševcu početkom devedesetih je otišao u Austriju i tamo ostao do kraja igračke karijere.

Nakon Napretka i Budućnosti on je igrao za Klagenfurt, Rid, Austriju Luštenau i veliki broj niželigaša, a kasnije je radio kao trener uglavnom u austrijskim niželigašima.

Bio je saigrač Dejana Savićevića, Predraga Mijatovića, Dragoljuba i Branka Brnovića u Podgorici pošto je 1986. stigao iz Napretka i odigrao je 108 utakmica za klub i postigao jedan gol. U Austriji je sa Klagenfurtom osvojio kup 1998. godine, a Napredak se od njega oprostio saopštenjem:

U Austriji je u 61. godini preminuo naš nekadašnji fudbaler Goran Stanisavljević – Stana. Nosio je Napretkov dres od 1981. do 1986. godine, a karijeru potom nastavio u Budućnosti i do 1990. bio standardni prvotimac jedne od najboljih generacija Podgoričana. Od 1990. pa narednih 10 godina igrao je u Austriji za Klagenfurt, Rid, Austriju Lusteanu, a potom bio i trener u nekoliko austrijskih klubova. Slava mu i hvala za sve utakmice u Napretkovom dresu" - FK Napredak.

Ostavite komentar