Sport > Fudbal

PIKSI vodi "ORLOVE" do Svetskog prvenstva 2026. godine! Stojković zvanično ostaje na čelu NACIONALNOG TIMA!

Stojković je postao prvi selektor od Ivice Osima koji je vezao dva kvalifikaciona ciklusa i nastupe na dva velika takmičenja

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

27/05/2024 > 12:14

podeli vest:

PIKSI vodi "ORLOVE" do Svetskog prvenstva 2026. godine! Stojković zvanično ostaje na čelu NACIONALNOG TIMA!
Foto: Starsport


Dragan Stojković Piksi je zvanično produžio ugovor kao selektor fudbalske reprezentacije Srbije do 2026. godine.

Izvršni odbor je konačno odobrio produženje ugovora, nakon što je prethodnih dana sve bilo dogovoreno i potvrđeno od strane Fudbalskog saveza Srbije.

Sada je zvanično da će Stojković voditi "Orlove" do Svetskog prvenstva 2026. godine.

Iako je bilo sumnji zbog loših rezultata na prijateljskim utakmicama u martu, sve je konačno rešeno kada je postavljen kamen temeljac za Nacionalni stadion.

Stojković je tako postao prvi selektor od Ivice Osima koji je vezao dva kvalifikaciona ciklusa i nastupe na dva velika takmičenja.

Odluka je doneta nakon uspeha u vođenju A reprezentacije, gde je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja - Svetskom prvenstvu u Kataru i Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Takođe, ostvario je uspeh u Ligi nacija, što je rezultiralo plasmanom u elitni rang.

- U ulozi selektora naše A reprezentacije Dragan Stojković je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja (SP u Kataru i EP u Nemačkoj), uz to je ostvario uspeh u Ligi nacija (plasman u elitni rang) i dobio je poverenje rukovodstva naše organizacije da nastavi sa radom i posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Očuvanje kontinuiteta u vođenju reprezentacije jedan je od ključnih faktora u postizanju željenog rezultata. Produžetak saradnje sa selektorom Stojkovićem u skladu je sa željama i ambicijama Fudbalskog saveza Srbije da naša A reprezentacija i u narednom periodu nastavi sa uspesima što se odnosi i na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj - stoji u saopštenju FSS.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Podsetimo, Piksi je preuzeo ulogu selektora "orlova" u martu 2021. godine, a od tada je tim beležio zapažene rezultate.

Ova odluka je izazvala veliko interesovanje javnosti, s obzirom na to da je bilo dosta spekulacija o mogućoj promeni na čelu nacionalnog tima.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije je istakao da je ovoj odluci prethodila temeljna analiza rada selektora, kao i sagledavanje rezultata postignutih pod vođstvom Piksija. Takođe, istaknuta je i važnost stabilnosti i kontinuiteta u vođenju nacionalnog tima, posebno imajući u vidu predstojeće izazove i kvalifikacije za naredno veliko takmičenje.

Reakcije javnosti na odluku o zadržavanju Piksija na mestu selektora su raznolike. Dok jedni ističu dosadašnje uspehe i napredak tima pod vođstvom Piksija, drugi izražavaju određene rezerve i očekivanja u pogledu budućih rezultata. Ipak, većina se slaže da je kontinuitet i stabilnost ključni faktori za dalji razvoj nacionalnog tima.

 

Ostavite komentar

Пеђа

Смениће га одмах после Немачке, 0:3.

27.05.2024 17:48