Sport > Fudbal

U Mančesteru postoji samo JEDAN TIM - Fudbaleri Sitija PONIZILI Junajted u derbiju (6:3)

Fudbaleri Mančester sitija ponizili su gradskog rivala Mančester junajted sa 6:3 (4:0) u derbiju devetog kola engleske Premijer lige

Autor: K1info/Sportske.net

02/10/2022 > 15:50

podeli vest:

U Mančesteru postoji samo JEDAN TIM - Fudbaleri Sitija PONIZILI Junajted u derbiju (6:3)
Foto: Tanjug/Ap/Rui Vieira


"Građani" su poveli već u osmom minutu preko Fila Fodena, da bi do kraja prvog poluvremena stigli do ogromnih 4:0!

U roku od četiri minuta dva puta su kombinovali Kevin de Brujne i Erling Haland, koji je potom asistirao Fodenu za njegov drugi gol na meču.

To je nateralo navijače Junajteda da pre poluvremena napuste tribine "Etihada", a njihov tim reaguje tek na startu drugog dela sjajnim golom Brazilca Antonija.

 

Međutim, Siti nije stao na poluvremenu, naprotiv, nastavljen je revolveraški obračun Halanda i Fodena koji postižu po još jedan gol za po het-trik, a Norvežanin beleži i drugu asistenciju za istog saigrača.

U završnici susreta Junajted sa dva gola rezerviste Antonija Marsijala malo ublažava jedan od najtežih poraza u novijoj istoriji kluba.

Siti je šestom pobedom nastavio da prati lidera Arsenal koji ima bod više na prvom mestu (21).

Junajted je posle četiri uzastopna trijumfa doživeo treći poraz u sezoni i ostao na 12 bodova.

Foto: Tanjugg/AP/Rui Vieira

 

Fudbaleri Mančester sitija su protiv Mančester junajteda na poluvreme otišli sa 4:0 u derbiju 8. kola Premijer lige.

U prvih 45 minuta postojao je samo jedan tim na terenu "Etihada", a to je onaj koji sa klupe predvodi Pep Gvardiola. 

Potpuno su uneli Mančester junajted u njihov kazneni prostor kontrolisavši dešavanja od polovine terena, pa do gola Davida de Hee.

Haland i Bernardo Silva propustili su prve šanse za domaće, a onda je kaznena ekspedicija Pepa Gvardiole počela da radi.

 

Fil Foden se sjajno ubacio iz drugog plana u 8. minutu za 1:0. U 34. minutu je Erling Haland nadvisio Rafaela Varana za 2:0, a samo tri minuta kasnije, Kevin de Brujne šalje magičan pas ka Norvežaninu koji postiže još jedan pogodak za rapsodiju.

Već 12 golova u najjačoj ligi sveta postigao je briljantni Haland koji je u završnici prvog dela upisao i asistenciju za Fila Fodena i ogromnih 4:0.

Navijači Junajteda su već pre kraja prvog poluvremena počeli da napuštaju stadion Etihada...

Junajted tek u desetom minutu nastavka uspeva konačno da odgovori, a Brazilac Antoni postiže gol na asistenciju Kristajana Eriksena.

Fantastičan udarac Brazilca sa velike udaljenosti, poslao je loptu pored leve stative dok je golman Eder samo kimao glavom u neverici.

Međutim, "građani" nisu dozvolili rivalu da mu to vrati samopouzdanje jer već u 64. minutu Erling Haland stiže do het-trika na dodavanje Serhija Gomesa u kazneni prostor.

Ovaj meč je postao golgeterski obračun Halanda i Fodena jer i Englez stiže do het-trika, ironično na asistenciju Norvežanina za agoniju Junajteda.

U poslednjih šest minuta meča rezervista Junajteda Marsijal sa dva gola malo ublažava debakl Junajteda.

 

 

 

Ostavite komentar