Sport > Fudbal

"DERBI JE BIO FINALE PRE FINALA!" Dragiša Binić za K1 detaljno o igri NAŠIH FUDBALERA, poslao OŠTAR APEL NAVIJAČIMA

Marakana je specifična, 12. igrač su navijači, rekao je Binić

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

23/04/2024 > 14:15

podeli vest:

"DERBI JE BIO FINALE PRE FINALA!" Dragiša Binić za K1 detaljno o igri NAŠIH FUDBALERA, poslao OŠTAR APEL NAVIJAČIMA
Foto: Starsport/wikipedia_fc crvena zvezda_fk partizan_


Bivši fudbaler Crvene zvezde, Dragiša Binić, gostujući u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, izneo je svoje mišljenje o prethodnom derbiju u kome je Zvezda slavila rezulltatom 3:2.

- Zvezda ima bolju ekipu, igramo na Marakani. Dobro je što je u poslednjem derbiju bilo dosta golova i nadam se da će tako biti i u polufinalu kupa. Ovo je bilo finale pre finala i verujem da će Partizan u Kupu pružiti još bolju igru. Ono što mora da se podhitno promeni je ponašanje navijača. Lepo je napraviti spektakl, ali bacanje stvari na teren, mislim da to treba da eliminišemo - kaže Binić osvrćući se na situacija koja se dogodila pre derbija. 

- To su mladi momci željni pobede, nabojem, i ako to ne sprečiš, onda dolazi do incidenata. Dobro je da niko nije stradao. Onda dolaziš na utakmicu i sve je na terenu lepo, bakljade, navijanje. Važno je da se ulazi na teren, ne pali i ne lomi, a igrači diktiraju tok utakmice. Ja kao navijač, navijam onako kako se stvari odvijaju na terenu. Ako oni budu atraktivni i stvaraju šanse, problemi se neće dešavati. Ali, ako je utakmica bezveze ili, u drugom slučaju, ako se nešto dogodi na terenu pa neko bude revoltiran, opet, tih dvadeset i dvoje na terenu kreiraju situaciju i tok utakmice.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić/Starsport

 
Partizanovi navijači tražili od igrača da napuste teren

- Vodio je Partizan, pa je izgubio, i to je dovelo do problema. Da je Zvezda vodila dva ili tri razlike, ne bi bilo problema. Zvezda je mogla da uđe još čvršće u utakmicu i da reši to mnogo ranije, ali se desio derbi, svaki je specifičan. Iako se strasti još nisu smirile, ponovo dolazi do susreta Zvezde i Partizana u polufinalu Kupa. Zvezda želi duplu krunu, što je i cilj svakog kluba. Pojavljuje se glasina da klub želi da odustane, ali da igrači imaju pritisak navijača. Mislim da ne treba da upadnemo u tu vrstu problema, jer onda dolazi do kazni i svašta nešto može da se desi. Bitno je da suđenje bude kako treba, da oni daju svoj maksimum na terenu, a pobediće onaj koji u tom trenutku ima bolji momenat uz sreću.

Prokomentarisao je li je sudija koji nije kategorisan u rangu svetskih sudija, a koji sudi važne duele, najbolji izbor za dva derbija.

- To je pitanje za sudijsku organizaciju, jer oni odlučuju koga će postaviti da sudi te najbitnije utakmice. Kod sudije je najvažnije da nema namere. Za greške imamo VAR.

Binić je odgovorio na pitanje koje mnoge muči: kada sudija može ili ne može da usvoji VAR?

- On će pogledati i odlučiti ponovo šta hoće. Gledali smo VAR kod ofsajda kod gola Zvezde, to je bila teška situacija. Ima sudijska odluka, intenzitet. Jak kontakt, nejak kontakt, ali to je derbi, ne bi bilo zanimljivo da se tako nešto ne dešava. 

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

 

Binić ističe da bez jake lige ne postoje ni jaki klubovi.

- Bez jake lige nema nimamo ni jake klubove, nema nas u Evropi. Ranije smo imali možda i najjaču ligu u Evropi i zato su i naši klubovi kada ode na međunarodna takmičenja, pravili rezultat. 

Dragiša Binić ističe da se pojavila jedna druga stvar, a to je vređanje stranih igrača zemlje u kojoj igraju.

- Meni jedna stvar smeta kao bivšem sportisti koji je igrao van zemlje. Zamislite da ja onako Španiji ili Japanu izvređam zemlju gde igram. To nam se podvuklo. Govorim o jednom igraču iz Partizana, da ga ne imenujem, koji je stranac i koji oblati tako našu zemlju i dešavanja. To kao da 'samo u Srbiji ima'. Sad bih ga pitao: igrao je za Izrael, je l' smeo to da kaže u Izraelu? Da li bi tamo napustio teren? - kazao je Dragiša Binić tokom gostovanja na televiziji "K1" i dodaje:

- Ne smemo da potcenjujemo sebe. Ti si ovde stranac, igraš po pravilima našim, ako ti ne valja... Da li igra po srpskim ili svetskim pravilima? Naša koja su usklađena sa svetskim", dodao je bivši fudbaler Crvene zvezde koji je istakao da Zvezda ima bolju ekipu i da je morala ubedljivije da pobedi Partizan.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

 

Mnogi navijači smatraju da su produžeci bili nikad duži, Binić ističe da je sve to regularno jer je utakmica zbog bakljada prekidana nekoliko puta

- Imamo slučaj kod gola Partizana, gde je baklja u terenu, već se ne vidi ništa, ne prekida se utakmica i Partizan daje gol. To je svakom promaklo - dodaje.

Razočarani odlukama sudije Pavla Ilića na poslednjem derbiju, u upravi Partizana ozbiljno razmišljaju da li da pošalju svoje fudbalere na teren stadiona "Rajko Mitić" u polufinalu Kupa Srbije. 

- Nema ubedljive izjave zašto neće. Daj da dokažemo da je neka greška i na to se stavlja akcenat, ako je neko pogrešio. Nisu pogrešili igrači Zvezde što su pobedili. Partizan je imao kod vođstva od 2:1 da poveća rezultat. Zvezda ima penal,pa ne izjednači. Produžetak utakmice je stvarno bilo zbog bakljade, a ne zato da bi se nešto desilo - rekao je Dragiša Binić, a onda otkrio i koji ga je igrač oduševio: 

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

 

- Raduje me da šestica Crvene zvezde da je odigrao dobro, da pokazuje da je pravi igrač. On je i došao kao dobar igrač, pored Bahara i one situacije malo je pao u formi, skllonjen je, ali vraće se. Jedan igrač koji igra u oba smera, defanzivan je i želi da da gol, mislim da rukovodstvo i treneri Zvezde vide, da će više obratiti pažnje na njega. To je naš igrač, kada kažem naš igrač, mislim na to da je iz naše zemlje. 

Binić ističe da bi kod njega u Zvezdi igrali samo mladi igrači.

- Institirao bih da kod njega u Zvezdi budu svi mladi reprezentativci. To je perspektiva, možda bih čak jednu godinu i žrtvovao prvenstvo kako bih narednih godina imao tu decu, jer bi oni bili stub i oslonac finansiranja kluba. Ponekad je potrebno i dovesti stranca da vidi tu razliku. To malo nedostaje kod nas, mislim da im dajemo i previše slobode. Trebalo bi da znaju da su došli u jedan klub koji je bio svetski i evropski prvak, klub koji već decenijama igra u Evropi. Nije im loše ovde, s obzirom na to da ostaju i lepo zarađuju, ali mislim da bi trebalo malo više da se potrude i da pokažu zašto su tu kao stranci.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

 
Poruka navijačima pred polufinale Kupa

- Navijači treba da daju maksimum i da navijaju za svoje klubove. Nemam ništa protiv bakljada, ali to treba da se dešava tamo gde treba da se napravi atmosfera. Igrači su ti koji će podići svoje navijače. Onaj ko bolje igra će podići svoje navijače na tribinama, a oni će dominirati. Marakana je specifična, 12. igrač su navijači. Derbi je derbi, ta utakmnica ne može da se gleda trenutnim stanjem na tabeli, uvek je specifična. Sve zavisi kako uđeš u utakmicu  - zaključio je Dragiša Binić u emisiji "Kec na jedanaest - na televiziji K1. 

Istakao je da je važno za derbi da suđenje bude dobro na narednoj utakmici, dodajući da veruje da će Partizan ipak igrati u polufinalu Kupa Srbije:

- Ma, mora Partizan da dođe na utakmicu. Prvo je rukovodstvo reklo da neće doći, pa su navijači tražili od igrača... Nema tu ubedljive situacije zašto neće, moraš da imaš nešto konkretnije. Daj da reagujemo ko je pogrešio i tu se baci akcenat. Pa nisu pogrešili igrači Zvezde što su dobili, kao i da je bilo obrnuto", kazao je Binić i potom zaključio: "Ja bih im rekao, birajte sudiju. Nema ljutnje. Na terenu, videćemo ko je bolji".

 

 

 

 

Ostavite komentar