Sport > Fudbal

NAPOLJE IZ LIGE! Dva kluba se diskvalifikuju iz TAKMIČENJA Zonske lige Beograda, a evo šta je razlog ovakve KAZNE!

Fudbalski savez Beograda je zaoštrio kurs do maksimuma

Izvor: K1info/Sportal.rs

Autor: Mina Duduković

23/04/2024 > 13:18

podeli vest:

NAPOLJE IZ LIGE! Dva kluba se diskvalifikuju iz TAKMIČENJA Zonske lige Beograda, a evo šta je razlog ovakve KAZNE!
Foto: k1infop/shutterstock/starsport


Komesar za disciplinu Zonske lige Beograd je nakon sprovedenog disciplinskog postupka a u skladu sa Pravilnikom o stručnom radu FSS i Propozicijama za takmičenje Srpske, Zonske, Prve beogradske i Međuopštinske lige FSB za sezonu 2023/24, zbog neispunjavanja propisanih uslova za takmičenje u Zonskoj ligi Beograd koje navedeni akti nalažu, doneo Odluku da se Napredak iz Medoševca i Balkan Mirijevo diskvalifikuju iz takmičenja Zonske lige Beograd za takmičarsku sezonu 2023/2024.

Fudbalski savez Beograda je zaoštrio kurs do maksimuma. I pored opomena koje FSB od starta sezone 2023/24 mnogim klubovima šalje, kako bi se držali propozicija za takmičenje, pojedini se i dalje oglušuju o to. I - stigla ih je kazna.

U najkraćem, oba navedena kluba i njihove seniorsk ekipe diskvalifikovane su zbog prekršaja načinjenog u - mlađim kategorijama. Naime, omladinska ekipa Napretka, koja se takmiči u trećoj ligi omladinskoj ligi, nije odigrala dve utakmice, izgubila je par-forfe oba meča i - isključena je iz takmičenja.

Pošto propozicije jasno kažu da svaki klub mora da ima najmanje dva tima mlađih kategorija u redovnom takmičenju (U-19, U-17, U-15), a Napredak je posle isključivanja omladinaca ostao samo sa jednim i nema vremena da oformi novu ekipu u mlađim kategorijama jer je prvenstvo u završnoj fazi, disciplinski pravilnik kaže da se klub vraća i niži stepen takmičenja, dakle u Prvu beogradsku ligu.

Balkan, sa druge strane, nije ispunio minimum uslova za stručni rad, odnosno da nema najmanje dve ekipe mlađih kategorija u redovnim takmičenjima, već samo jednu, a ostale su iz kategorije razvojnih, pa je preseljen u niži rang takmičenja, takođe u Prvu beogradsku ligu.

Ostavite komentar