Sport > Fudbal

DRAMA U HUMSKOJ! JOVANOVIĆ PO KO ZNA KOJI PUT HEROJ PARTIZANA!

Crno beli posle boljeg izvođenja jedanaesteraca do polufinala kupa

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

10/04/2024 > 18:06

podeli vest:

DRAMA U HUMSKOJ! JOVANOVIĆ PO KO ZNA KOJI PUT HEROJ PARTIZANA!
Foto: Starsport


Ne može bez drame kada je Partizan u pitanju! Crno beli su prvi polufinalisti kupa Srbije!

Parni valjak je na pogon fenomenalnog golmana Aleksandra Jovanovića, savladao Voždovac nakon penala (4:2 u penal seriji, u regularnom delu bilo je 1:1) i plasira se u polufinale kupa Srbije.

Partizan je u prednost došao u poslednjim momentima prvog poluvremena, konkretno u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je mladi Samed Baždar realizovao zicer. Drugi gol takođe je pao u samom finišu meča, ali je pre toga Voždovac imao veliku šansu da izjednači. Nesmotrenost Nemanje Nikolića u svom kaznenom prostoru i igranje rukom, dovelo je do jedanaestercca za goste u 70. minutu. Međutim šta reći zaista više o Jovanoviću? Gde bi Partizan bio da nema ovakvog golmana? Flemings je šutirao, prvi čuvar mreže crno belih odbranio. 

Činilo se da je to bio presudan momenat na meču, i da će domaći prisvesti utakmicu kraju. Ali da tako ne bude pobrinula se odbrana, koja je katastrofalno reagovala u 90 minutu, a naravno najzaslužniji za penal lutriju bio je Stefan Pirgić koji je prelepim udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao do tada nesavladivog Jovanovića.

Međutim već u prvoj seriji, Partizanov junak brani penal Neškoviću. Sigurni su svi bili polednje serije, za crno bele pogađali su: Janković, Nikolić, Antić i Zahid, za zmajeve: Đurđević, Petrović i Fleming, ali je Pirgić ipak bio na kraju tragičar pošto je vladar na golu crno belih Aleksandar Jovanović koji je tako odbranio i treći penal ukupno na meču!

 

 

Ostavite komentar