Sport > Fudbal

SKANDAL U ŠPANIJI! Policija pretresla prostorije Fudbalskog saveza, pa počela da HAPSI

Pranje para ne prolazi u Španiji

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

20/03/2024 > 19:28

podeli vest:

SKANDAL U ŠPANIJI! Policija pretresla prostorije Fudbalskog saveza, pa počela da HAPSI
Foto: espana


Španska policija uhapsila je danas najmanje šest osoba i pretresla kancelarije Fudbalskog saveza Španije (RFEF) u sklopu istrage o korupciji i pranju novca.

Španska policija je saopštila da je upala u kancelarije RFEF u blizini Madrida i u rezidenciju bivšeg predsednika Saveza Luisa Rubijalesa u Granadi. Rubijales nije među uhapšenima. Izvor blizak AP-u je naveo da se Rubijales trenutno nalazi van zemlje.

Policija je pokrenula istragu o korupciji i pranju novca zbog sumnji u vezi sa dogovorom RFEF-a i Saudijske Arabije da Superkup Španije bude odigran u ovoj bliskoistočnoj zemlji. AP navodi da je kancelarija španskog državnog tužilaštva saopštila da je pretreseno ukupno 11 prostorija u potrazi za dokumentima i da očekuje da će se operacija završiti hapšenjem sedam osoba i identifikacijom još pet osoba pod istragom.

Rubijales je u septembru prošle godine podneo ostavku nakon što je izazvao međunarodni skandal, jer je reprezentativku Španije Dženi Ermoso bez njenog pristanka poljubio u usta na pobedničkom postolju tokom ceremonije dodele trofeja na Svetskom prvenstvu u Sidneju na kome je Španija osvojila titulu.

Rubijales je tokom mandata na čelu RFEF promenio format Superkupa 2020. godine. On je napravio turnir četiri ekipe i prebacio ga u Saudijsku Arabiju u sklopu dogovora vrednog 40 miliona evra po sezoni. Tužioci su pokrenuli istragu o tom dogovoru 2022. godine nakon što je u javnost izašao audio zapis između Rubijalesa i fudbalera Đerara Pikea u vezi sa milionima dolara provizija.

Ostavite komentar