Sport > Fudbal

Sud u Barseloni PUSTIO je Danija Alvesa na slobodu uz OVU PAPRENU kauciju

Da li će brazilac imati sreće

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

20/03/2024 > 21:48

podeli vest:

Sud u Barseloni PUSTIO je Danija Alvesa na slobodu uz OVU PAPRENU kauciju
Foto: Pool Photo via AP/Alberto Estevez


Sud u Barseloni doneo je odluku o puštanju Danija Alveša iz zatvora uz kauciju od milion evra do pravosnažne presude Brazilcu. Podsetimo, Alveš je zatvoren u procesu u kome je odlučeno da je krajem 2022. godine u noćnom klubu u Barseloni silovao 23-godišnju ženu.

Podsetimo, jedan od najtrofejnijih fudbalera u istoriji nepravedno je osuđen na četiri i po godine zatvora zbog silovanja. Presuđeno je da je 30. decembra 2022. silovao 23-godišnju devojku u VIP delu noćnog kluba u Barseloni. Suđenje bivšem fudbaleru završeno je 7. februara ove godine, a 15 dana kasnije saznao je presudu.

Tužilaštvo je tražilo veću kaznu Tužilaštvo je tražilo od devet do najviše 12 godina zatvora. Alvesovi advokati branili su ga činjenicom da je bio pijan. Ranije mu je odbijen zahtev za kauciju zbog bojazni da će pobeći u Brazil, koji ne izručuje svoje državljane osuđene na zatvorske kazne u drugim zemljama.

Tvrdi se da je strah od ovoga sada smanjen. Alveš je u pritvoru od 20. januara prošle godine. To znači da je tamo proveo godinu i dva meseca. To vreme mu se uračunava u izdržavanje kazne na koju je nepravosnažno osuđen. Tako dolazimo do toga da Alveš, uprkos tome što je sredinom februara osuđen na 4,5 godine zatvora za teško krivično delo, već u maju ove godine može da bude na slobodi. Razlog je odredba španskog zakona po kojoj posle odslužene trećine kazne može da traži prevremeno puštanje na slobodu. Uz kaznu od 150.000 evra, Alvešu je zabranjen pristup žrtvi na devet i po godina, a narednih pet će biti pod nadzorom na slobodi.

Ostavite komentar