Sport > Fudbal

Milan POMAŽE klubovima u rekonstrukciji San SIra!

Čelnici grada Milana sarađivaće sa klubovima na rekonstrukciji stadiona San Siro

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

22/02/2024 > 20:41

podeli vest:

Milan POMAŽE klubovima u rekonstrukciji San SIra!
Foto: wikipedia.org


Grad Milano radiće zajedno sa predstavnicima fudbalskih klubova AC Milan i Inter na rekonstrukciji čuvenog stadiona San Siro, kako bi oni nastavili da svoje mečeve igraju na njemu, umesto da se u budućnosti presele na neki još neizgrađeni gradski stadion, saopštio je danas gradonačelnik Milana Đuzepe Sala nakon sastanka sa rukodoviocima Milana i Intera.

Oni su na sastanku razgovarali o mogućem načinu rekonstrukcije San Sira, nakon što se odustalo od prethodnog plana da se on sruši i da u istoj oblasti bude izgrađen novi stadion, zbog protivljenja navijača i zakona koji štite istorijski važne građevine od rušenja, prenosi Rojters.

Najveća italijanska građevinska kompanija ''Vibild'' ponudila je izradu studije izvodljivosti rekonstrukcije u roku od tri meseca, a dva kluba će proučiti smernice za projekat.

Kancelarija gradonačelnika saopštila je da će grad Milano, koji je vlasnik stadiona San Siro, proceniti sa čelnicima dva fudbalska kluba da li da nastavi renoviranje, dok klubovi nastavljaju da rade paralelno na svojim tekućim planovima za izgradnju dve odvojene arene na periferiji Milana.

San Siro je jedan od najpoznatijih i najvažnijih fudbalskih stadiona u svetu, a otvoren je pre gotovo stotinu godina.

Očekuje se da će biti domaćin ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara u Milanu 2026. godine, a tokom godina na njmeu je izvršeno nekoliko restauracija da bi dostigao sadašnji kapacitet od 80.000 sedećih mesta.

S druge strane u Interu i Milanu smatraju da bi dva nova velika stadiona bili ključni koraci u povećanju njihovih prihoda, po čemu zaostaju za drugim najvećim evropskim klubovima.

Ostavite komentar