Sport > Fudbal

NAJVEĆI TRANSFER! Jovan Mijatović ODLAZI iz Crvene zvezde: Prodat za 10 MILIONA EVRA

On je sezonu krenuo kao jedna od opcija Baraka Bahara, ali mu nije trebalo mnogo vremena da dokaže svima

Izvor: K1info/Sportal.rs

Autor: Anica Ninković

03/02/2024 > 11:23

podeli vest:

NAJVEĆI TRANSFER! Jovan Mijatović ODLAZI iz Crvene zvezde: Prodat za 10 MILIONA EVRA
Foto: Starsport


Jedan od najboljih izdanaka Omladinske škole Crvene zvezde Jovan Mijatović prodat je u Njujork siti za 10.000.000 evra.

Jovan Mijatović je napustio Crvenu zvezdu za 10.000.000 evra plus 15 odsto od naredne prodaje, što je ujedno i najveći transfer Njujork sitija.

Uz veliki novac koji je Zvezda zaradila, tu su i procenti od 15 odsto koliko će crveno-beli dobiti od naredne prodaje vunderkinda. Takođe, ovo je najveći transfer u istoriji američkog kluba.

Mijatović je sezonu krenuo kao jedna od opcija Baraka Bahara, ali mu nije trebalo mnogo vremena da dokaže svima da ima kvaliteta da ga češće gledamo na terenu, odnosno da dobije šansu, koju je maksimalno koristio. 

FK Crvena zvezda

Prvi meč u ovoj takmičarskoj godini je odigrao u Lučanima protiv domaće Mladosti u trećem kolu prvenstva, a za gol mu je trebalo svega dva minuta. Do kraja jesenjeg dela, Zvezdino dete, koje je praktično prošlo sve mlađe kategorije u našem klubu, odigralo je 19 utakmica, postiglo još osam golova i upisalo dve asistencije.

Prva tri boda je Mijatović direktno doneo svojim pogotkom protiv Javora u 12. kolu, dok mu je za prvenac na Marakani trebalo nešto više od pet minuta na terenu. Protiv Trajala u šesnaestini finala Kupa Srbije je takođe bio precizan u pobedi naše ekipe (0:6). Dva vezana pogotka u dva uzastopna meča, mladi napadač je postigao u 14. i 15. kolu. 

Prvo je načeo mrežu Radnika u pobedi od 3:1, da bi nova tri boda Zvezdi doneo u Pančevu protiv Železničara (1:2). Jovan Mijatović je zatim u minimalnoj pobedi u Kruševcu bio asistent, da bi u naredna dva kola - protiv Mladosti i Spartaka postigao ukupno četiri pogotka. Veoma bitan gol dao je ekipi iz Lučana, a zatim i asistirao u pobedi od 3:1, dok je u Subotici postao najmlađi strelac het-trika u istoriji Crvene zvezde i tako postao najbolji strelac našeg kluba u tekućoj sezoni.

Odigrao je Jovan Mijatović i četiri meča u Ligi šampiona, a u duelima protiv Jang Bojsa u Bernu i Mančester Sitija na Marakani mu je nedostajalo malo sreće da postane heroj crveno-belih, jer je imao nekoliko izglednih situacija.

 

Ostavite komentar