Sport > Fudbal

Doviđenja pare i Saudijska Arabija, povratak u Evropu i pravi fudbal!

Bivši kapiten Liverpula rešio je da se vrati ozbiljnom fudbalu

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

19/01/2024 > 12:41

podeli vest:

Doviđenja pare i Saudijska Arabija, povratak u Evropu i pravi fudbal!
Foto: twitter/ ajax


Pravi hit je postala Saudijska Arabija. Kao jedna od najbogatijih zemalja sveta, radi populacije fudbala počeli su da daju igračima, pa i klubovima nenormalne pare. Naravno većina danas i igra samo zbog para, prošlo leto je liga zaista postala izuzetno jaka, ali generalno više iz "sprdnje". Mnogi su se posle polu sezone ili jedne cele sezone razočarali, jer osim para, tamo fudbala nema. Jednostvano istorija i tradicija se moraju poštovati, naravno, svaka čast i saudijcima, ulažu apsolutno sve u razvoj fudbala kod njih, ali još uvek je to ni blizu evropskom fudbalu! Mnogi igrači već gledaju posle svega da se vrate, Benzema je u žiži javnosti, spominju se i naši Mitrović i Sergej Milinković Savić, a prvo veliko ime koje se definitvno vratilo je bivši kapiten Liverpula Džordan Henderson!

Engleski fudbaler je posle samo šest meseci napustio  Al-Etifak iz Saudijske Arabije i potpisao za Ajaks. Kako je saopštio slavni holandski klub, nekadašnji 33-godišnji kapiten Liverpula potpisao je ugovor na dve i po sezone.

Henderson je letos prihvatio poziv Stivena Džerarda, trenera Al-Etifaka i posle 12 godina napustio Enfild, međutim uprkos visokoj plati nije bio zadovoljan uslovima života i vratio se u Evropu. Takođe, nije hteo da "rizikuje" mesto u reprezentaciji Engleske za EURO.

Henderson je sa Liverpulom osvojio Premijer ligu, FA kup, dva puta Liga kup, Komjuniti šild, Ligu šampiona, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo. Za Englesku je odigrao 81 utakmicu i postigao tri gola.

Ostavite komentar