Sport > Fudbal

Ko je Stefan Bajčetić, tinejdžer koji je ISPISAO ISTORIJU Liverpula?

Sin bivšeg fudbalera Zvezde Srđana Bajčetića je dobio šansu sa 17 godina i 326 dana u LŠ, čime je srušio rekord star 20 godina

Izvor: K1info/blic.rs

14/09/2022 > 11:38

podeli vest:

Ko je Stefan Bajčetić, tinejdžer koji je ISPISAO ISTORIJU Liverpula?
Foto: Shutterstock


Liverpul je pobedio Ajaks 2:1 u Ligi šampiona, a taj meč nosiće naslov istorijskog za engleskog velikana.

Mladi srpski vezista Stefan Bajčetić, rođen u španskom Vigu, postao je najmlađi debitant "crvenih" u elitnom takmičenju.

Sin bivšeg fudbalera Crvene zvezde Srđana Bajčetića je dobio šansu sa 17 godina i 326 dana, čime je srušio rekord star 20 godina. On je tako nadmašio rekord star dve godine Francuza Bilija Kumetija kada je debitovao za Liverpul sa 18 godina i 26 dana.

Bajčetić nije postao ni punoletan kada je dobio priliku od menadžera Jirgena Klopa da izađe na teren u samom finišu susreta na Enfildu, zamenivši Tijaga Alkantaru.

Bajčetić je u avgustu debitovao i u Premijer ligi. Tada mu je Klop dao minute da upiše debi u kanonadi nad Bornmutom (9:0) kada se našao na terenu u samom finišu.

Sve to je zaslužio igrama, radom i ponašanjem tokom priprema "crvenih" za novu sezonu. Bilo je tu i partija kada je oduševio Klopa da već tako mlad može da pomogne ekipi u paklenoj konkurenciji.

 

Jasno je da je pred njim mnogo rada, ali i da ga čeka svetla budućnost. I ono što je najbitnije, vidi je Klop na Enfildu...

Može li Srbija od Španije da vrati ukradeni biser?

Tajno oružje Liverpula za ovu sezonu, lansirano od Jirgena Klopa, zove se Stefan Bajčetić. On je sin bivšeg fudbalera Crvene zvezde Srđana Bajčetića, koji je karijeru gradio i u Selti iz Viga, gde je baš rođen Stefan i gde je gradio karijeru.

Upravo takvu situaciju je iskoristila Španija i ubedila ga da igra pod njenom zastavom, pošto pored srpskog ima i špansko državljanstvo, u omladinskoj selekciji.

I pre transfera u Liverpul skrenuo je pažnju na sebe u srcu Galicije, a biće još teže Srbiji da ga vrati, za šta teorijski postoji šansa sve dok ne debituje za A tim. Za sve to je krivac i menadžer viceprvaka Evrope i Engleske - Jirgen Klop.

Foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

 

Nemački stručnjak ga je lansirao ovog leta na pripremama i dobio više nego što je tražio.

Mali Stefan se nije libio da preuzme odgovornost protiv Lajpciga, kada je dobio mnogo pohvala. Tada je uspeo da udari pečat na četvrti od pet golova i praktično izmisli akciju onakvu kakvu najviše voli Klop.

Britanci su otišli toliko daleko da su ga nazvali "suvim zlatom" Liverpula i savršenim "bekap" rešenjem u veznom redu. 

- Podseća na Fabinja po sposobnosti čitanja igre, ali poseduje eleganciju Alkantare u dodavanju. Neočekivana je lakoća sa kojom se Bajčetić prilagodio seniorskom fudbalu - pisali su u Liverpulu.

 

Konstatuje se da je Liverpul morao da se nosi sa razočaranjem zbog Oreljana Čuamenija, koji je izabrao Real Madrid, ali sada je iznenada iskočio Bajčetić.

- Kao što je propustio Julijana Branta i doveo Mohameda Salaha, potom Tima Vernera i potpisao Dioga Žota, sada bi Klop mogao da napravi još jednu dobru stvar u Bajčetiću i to besplatno - rezonuju Englezi.

Ukoliko mu Klop ukaže poverenje kao što se najavljuje Srbija izvesno neće moći da se trka sa znatno jačom Španijom. Čak i uz pomoć oca Srđana koji je ranije izjavio da je sve na sinu i da ne želi da vrši pritisak.

A, Stefan je rođen i odrastao je na Pirinejima i to bi moglo da bude ključno pored snage Španije.

Ostavite komentar