Sport > Fudbal

RAZOČARAVAJUĆI debitantski nastup Čukaričkog u Evropi

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su u poslednjoj utakmici u Ligi Konferencija na gostovanju Genku.

Izvor: K1info

14/12/2023 > 21:53

podeli vest:

RAZOČARAVAJUĆI debitantski nastup Čukaričkog u Evropi
Foto: Starsport


Nažalost realnost srpskog fudbala je takva da su naši timovi među najgorima u Evropi. Čukarički je poražen i šesti put u isto toliko utakmica ove sezone u Ligi Konferencija, pošto su na gostovanju u Belgiji poraženi od Genka rezultatom 2:0.

Već u 9. minutu domaći su dobili šansu da povedu, pošto su dobili penal. Ipak Belić brani udarac Peintsila. Nažalost prvi čuvar mreže tima sa Banovog brda se povredio i morao je posle pola sata fudbala da napusti teren. Prethodno je Genk u 21. minutu preko Hejnena stigao do prednosti. Igrača više je dobio srpski tim u 33. minutu, pošto je Galarza dobio direktan crveni karton posle jednog starta, nakon proveravanja u VAR sobi. Ipak ni to nije bilo dovoljno Čukaričkom da dođe bar do boda. Štaviše Peintsil je u 57. minutu postigao drugi gol za svoj tim i rezultat se do kraja nije menjao. Iz grupe F dalje su prošli Fiorentina i Ferencvaroš, dok se Genk i Čukarički opraštaju od takmičenja. 

Da je grupa bila jaka zaista jeste, ali MORBIDAN podatak je taj da je naš tim uz islandski Breidablik NAJGORI TIM u Ligi konferencija, i da su ovo jedina dva kluba bez i jednog osvojenog boda! Dva postignuta gola i čak 16 primljenih na šest utakmica u Evropi, zaista jako loše. Očigledno da naši timovi nisu zreli da se nadmeću sa timovima iz drugih zemalja. Šta nam donosi budućnost to ćemo tek da vidimo...

 

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite komentar