Sport > Fudbal

Pored Engleza MUKE će nam sigurno ZADATI i Danci! Vjetrović o PLASMANU Srbije na Evropskom prvenstvu

Naša reprezentacija, ali i javnost, uvek odlazi sa velikim očekivanjima

Izvor: K1info

04/12/2023 > 14:38

podeli vest:

Pored Engleza MUKE će nam sigurno ZADATI i Danci! Vjetrović o PLASMANU Srbije na Evropskom prvenstvu
Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija


Reprezentacija Srbije nalazi se u grupi C na prestižnom Evropskom prvenstvu, koje će se naredne godine održati u Nemačkoj.

Srbija će snage odmeriti sa reprezentacijama Engleske, Danske i Slovenije. Pitanje koje se konstantno postavlja, otkako je naša reprezentacija saznala rivale na predstojećem EP, da li ćemo uspeti da izborimo svoje mesto u drugoj fazi takmičenja? O grupi koju smo dobili i plasmanu u drugi krug, u emisiji "Uranak" govorio je bivši fudbaler Miroslav Vjetrović.

- Naravno da mnogi misle da će Engleska biti prvak Evrope, s obzirom na impresivan tim i širok spektar vrhunskih igrača koji su im na raspolaganju. Sve to čini prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu sa Engleskom izuzetno uzbudljivom i važnom za fudbal i našu reprezentaciju. Ipak, verujem da imamo kvalitet i snagu da se suprotstavimo njihovom izazovu. Naši igrači su motivisani, i smatram da možemo pružiti jak otpor Englezima - rekao je on.

Dodaje da naša reprezentacija, ali i javnost, uvek odlazi sa velikim očekivanjima.

- Ulazimo u ovu fazu takmičenja s visokim očekivanjima, ali smo suočeni s realnošću koju moramo transparentno predstaviti javnosti. Naša stvarna pozicija, 13. ili 15. prema kvotama za osvajanje Evropskog prvenstva, odražava trenutnu situaciju za Srbiju. Uprkos izazovima, smatramo da je ovo povoljno mesto za nas, jer prema ovim kvotama možemo da da se nađemo u drugom krugu takmičenja - rekao je on.

Miroslav Vjetrović ističe da je našoj reprezentaciji potrebna jedna pobeda i nerešena utakmica za prolaz u drugu fazu takmičenja.

- Jedna pobeda i jedan nerešen rezultat predstavljaju ključ za naš prolazak u drugi krug.  Verujem da će pored Engleske i utakmica sa Slovenijom biti neverovartna, budući da će veliki broj navijača iz regiona doći da gleda tu utakmicu u Minhenu. Evropsko prvenstvo je  prilika da se uživa u fudbalskom festivalu i radosti - rekao je on.

Prokomentarisao je i izjavu BBC-a da su Englezi prošli u žrebu fantastično.

Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija

 

- Iz njihove perspektive, to je sigurno tako, jer je jasno da su želeli da izbegnu susrete s Holandijom, Italijom i Turskom. Realno, to bi im bio mnogo zahtevniji put za prolaz dalje. Sada, smatraju da imaju dobre šanse da pobede u barem dve utakmice. S druge strane, i mi smo mogli proći kroz teži put da smo bili uspešniji u kvalifikacijama. To je deo fudbalske dinamike, a svaka ekipa ima svoje izazove - rekao je on.

Napominje da će nam pored Engleske muke sigurno zadati i Danci.

- Teško je igrati sa Dancima, koji pored toga što su fenomenalni, imaju sedam ili osam igrača u "Premijer ligi", a koji sede na klupi - rekao je on.  

Vjetrović smatra da bi Piksi trebalo za svaku utakmicu da menja sistem igre.

- Piksi ima ograničeno vreme za rad s igračima, što čini situaciju otežavajućom. Lično, mislim da naša reprezentacija mnogo igra hrabro, možda i previše, a čini mi se da i sam selektor podleže toj euforiji. Igranje odbrane nosi određeni rizik, pogotovo kada se suočavamo s jakim timovima poput Engleske - rekao je on.

Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija

Bivši fudbaler Miroslav Vjetrović

Dodao je da je dobro što se u našoj reprezentaciji nalaze igrači koji igraju u inostranstvu.

- Naša liga je jedna od slabijih od svih ekipa koje su se kvalifikovale među 24. Dobro je da su igrači iz inostranih klubova. Piksi mora da analizira sve ekipe i da razmišlja o tome da protiv svake ekipe igra drugačije, ali sa druge strane i nemamo mi tu dovoljno nekog kapaciteta i prostora, da nešto mnogo menjamo - zaključio je Miroslav Vjetrović u emisiji "Uranak" na televiziji K1.

Ostavite komentar