Sport > Fudbal

Sada i zvanično: DRULOVIĆ menja ĐORĐEVIĆA na mestu selektora MLADE REPREZENTACIJE SRBIJE

Dušan Đorđević poželeo je kolegi uspešne kvalifikacije na Evropsko prvenstvo

Izvor: K1info/Tanjug

31/10/2023 > 17:40

podeli vest:

Sada i zvanično: DRULOVIĆ menja ĐORĐEVIĆA na mestu selektora MLADE REPREZENTACIJE SRBIJE
Foto: Starsport


Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije doneo je danas odluku o razrešenju selektora mlade reprezentacije Dušana Đorđevića i imenovanju na tu poziciju dosadašnjeg člana stručnog štaba A reprezentacije Ljubinka Drulovića.

- Posle tri meča, dve pobede i jednog previsokog poraza od Engleske, ovo je logična odluka. Ne bežim od krivice i apsolutno sam svestan odgovornosti u ovom delikatnom trenutku. Svom kolegi Ljubinku Druloviću želim od sveg srca da sa ovim momcima uspešno privede kraju kvalifikacioni ciklus i da se plasira na Evropsko prvenstvo. Ništa još nije izgubljeno, imamo šest bodova i priliku da se i dalje borimo za jedno od prva dva mesta u grupi - izjavio je Dušan Đorđević za sajt FS S.

Direktor sportskog sektora FŠ Miroslav Tanjga smatra da je ovakva odluka Odbora za hitna pitanja bila očekivana posle teškog poraza u Engleskoj.

- Meni je jako žao što smo morali da povučemo ovaj radikalan potez. Bilo bi neodgovorno i neprincipjelno sa naše strane da je rezultat iz Engleske prošao bez reakcije. Preko nekih stvari jednostavno ne možemo da pređemo. Đorđeviću želimo sve najbolje u nastavku karijere, reč je o dobrom čoveku i kvalitetnom stručnjaku koji je svestan delikatnosti situacije u kojoj se našla naša mlada reprezentacije - istakao je Tanjga.

Kazao je da je izbor Ljubinka Drulovića bio logičan predlog članova Stručnog odbora FS S.

- Drulović se već dokazao u radu sa mlađim kategorijama. Osvojio je Evropsko prvenstvo 2013. godine sa generacijom naših orlića koja je dve godine kasnije činila okosnicu tima i na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Ima ogromno igračko i trenersko iskustvo, radio je u poslednje vreme kao član stručnog štaba Dragana Stojkovića u A reprezentaciji i kao čovek iz sistema FS S zna šta su zahtevi i zadaci na ovako odgovornoj funkciji - zaključio je Tanjga.

Posle tri odigrane utakmice, Srbija ima šest bodova i nalazi se na deobi drugog mesta sa Engleskom, dok je Ukrajina prva sa maksimalnim učinkom i devet osvojenih bodova.

Ostavite komentar