Sport > Fudbal

Da li je ovo TIM S KOJIM ĆE PIKSI na Crnu Goru? A gde je PAVLOVIĆ?

Ovo je najverovatnija startna postava Srbije za meč odluke

Izvor: K1info

17/10/2023 > 10:35

podeli vest:

Da li je ovo TIM S KOJIM ĆE PIKSI na Crnu Goru? A gde je PAVLOVIĆ?
Foto: Starsport


Fudbaleri Srbije moraju da pobede Crnu Goru kako bi agoniju ovih kvalifikacija završili na uspešan način i tako se plasirali na Evropsko prvenstvo posle 24 godine čekanja. 

Međutim, pobeda je nešto što je lako reći, ali vraški teško uraditi, pa je tako i Dragan Stojković Piksi, komandant naših Orlova, doneo važne odluke i bitno promenio startnu postavu u odnosu na meč u Budimpešti.

S obzirom na to da smo i pred meč sa Mađarskom pogodili startnu postavu Orlova koja je bila veoma iznenađujuća, Sportal je došao do informacija kako bi trebalo da izgleda tim Dragana Stojkovića Piksija pred utakmicu odluke protiv Crne Gore u kojoj se nadamo da ćemo rešiti pitanje odlaska na EURO.

Sastav Srbije za Crnu Goru:
V. Milinković-Savić, Veljković, Gudelj, Milenković, Ilić, Lukić, Mladenović,  S. Milinković-Savić, Živković, Tadić, Mitrović.

Piksi se odlučio da promeni sve linije tima, osim golmana i napadača. Vanja Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović su zakucani za startnu postavu, a defanzivni deo se promenio.

Foto: Tanjug/AP

 

Tu imamo veliko iznenađenje s obzirom na to da će samo Milenković početi meč baš kao i u Mađarskoj, dok će uz njega u poslednjoj liniji odbrane igrati Gudelj, koji se tako "spustio" iz veznog reda, kao i Miloš Veljković. Jasno se vidi da Strahinje Pavlovića, momka koji ide glavom gde mnogi ne žele kopačkom, ali i strelca gola u Budimpešti nema u startnih 11, što jeste iznenađujuća odluka selektora Srbije, ali se razlog najverovatnije krije u lakšoj povredi. 

U veznom redu, kao i po bokovima imamo nove promene. Ivan Ilić, fudbaler Torina, ponovo će biti u startnoj postavi i uz Sašu Lukića činiće taj duo zadnjih veznih. Ispred njih, bliže golu dejstvovaće Sergej Milinković-Savić koji će morati da odigra daleko bolje nego u Budimpešti, a uz njega će biti i kapiten Dušan Tadić koji će biti odmah iza, ili često u paru sa Aleksandrom Mitrovićem u napadu.

Foto: Starsport

 

Ono što je Piksi naučio od Mađara iz samo 90 minuta igre, jeste činjenica da ovoj reprezentaciji nedostaje kvalitetan centaršut, a da niko, sem Živkovića koji je izvodio prekide pre ulaska Tadića, nije baš u stanju da iz igre pošalje kvalitetnu dugu loptu ka Mitroviću. To će ovoga puta biti zadatak Filipa Mladenovića, jedinog pravog beka uz Terzića.

Bivši fudbaler Zvezde se profilisao kao neko ko ima najbolji centaršut u reprezentaciji, a to je pokazao i protiv Litvanije kada je Mitrović lako dolazio do golova. Na drugoj, desnoj strani, igraće Andrija Živković koji će imati slične zadatke baš kao i Mladenović.

Ostavite komentar