Sport > Fudbal

Piksi objasnio što nema VLAHOVIĆA u timu za Mađare i CG: Odvešću nas na EURO, tu NEMA PRIČE

Vlahović ima bolove u donjem delu leđa i otpao je sa liste, kaže selektor

Izvor: K1info/Tanjug

09/10/2023 > 12:31 >> 12:56

podeli vest:

Piksi objasnio što nema VLAHOVIĆA u timu za Mađare i CG: Odvešću nas na EURO, tu NEMA PRIČE
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Fudbaler Juventusa Dušan Vlahović zbog povrede neće igrati za reprezentaciju Srbije protiv Mađarske i Crne Gore u kvalifikacijama za EURO 2024, saopštio je danas selektor Dragan Stojković Piksi.

- Vlahović ima bolove u donjem delu leđa i otpao je sa liste. Imali smo tu informaciju, bio sam u kontaktu sa njim, razgovarali su i naš i doktor Juventusa i nećemo računati na njega - istakao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Naravno da nam je žao što nije sa nama, vrhunski je napadač, ali te neke povrede te brinu jer je mlad igrač, a problemi sa leđima, preponama... Čime već. Nije baš normalno, ali moramo da prihvatimo da je to tako - rekao je Stojković na konferenciji za medije.

S obzirom na to da se na spisku nije našlo ni ime Luke Jovića, Srbija odlučujuće mečeve u kvalifikacijama za EP dočekuje sa samo dvojicom napadača: Aleksandrom Mitrovićem i mladim Petrom Ratkovim iz Salcburga koji je debitant.

- Ja o ovom meču razmišljam već mesec dana. Pažnja mi je usmerena ka tome. Nijedan trener ne voli kada su mu igrači povređeni. Osetili smo to u Bugarskoj kada su nam falila trojica napadača. Tu činjenicu morate da prihvatite. Naravno da sam zabrinut kao trener kada nije bilo Vlahovića u timu Juventusa. Prođe jedna, druga nedelja i shvatiš da ne možeš da računaš na njega. Neće biti poziva drugim igračima. Raduje me da ćemo imati malo više vremena da radimo na nekim taktičkim stvarima. Kako treba da izgledamo, kako da se ponašamo. Iskoristićemo to vreme da se ekipa uigra - istakao je Stojković.

On je poručio da će odvesti orlove na EURO 2024.

- Odvešću nas na Evropsko prvenstvo, tu nema priče, osećam se daleko motivisanije i sigurnije nego pre mesec dana. Idemo u Mađarsku da pobedimo i jedva čekam tu utakmicu pred 70.000 ljudi - kaže selektor.

O pozivu Ristiću, Gaćinoviću i Lazoviću

Selektor je istakao da je Mihailo Ristić ponovo na spisku jer je to zaslužio minutažom u novom klubu Selti i da mu je drago zbog toga jer on može da pokrije više pozicija. Takođe, isto važi i za Mijata Gaćinovića, a kada je u pitanju izostanak poziva Darku Lazoviću naveo je da je to odluka u ovom trenutku.

Srbija je prošlog meseca poražena od Mađarske u Beogradu, pred praznim tribinama i sada ima priliku za revanš i ostvari možda i ključni trijumf za plasman na EURO 2024.

- Ta praznina kada igraš bez publike, kada izlaziš kroz tunel,  to je osećaj koji ne bih želeo da imam ikada više dok sa selektor. Želim pun stadion, ambijent, da budem deo sportske manifestacije i da znamo za šta igramo. Idemo tamo da im vratimo, potrebni su mi igrači "ratnici", pokazali smo da možemo, verujem da ćemo uspeti jer mislim da smo nezasluženo izgubili u Beogradu - kaže Stojković.

- Od velike važnosti su Mađarska i Crna Gora, ali da ne zaboravimo Bugarsku. Idemo do kraja. Da pokažemo da nam je mesto na EP. Od na sve zavisi. Mi odlučujemo o svojoj sudbini, ima još devet bodova do kraja, a matematika je egzatna nauka, pa ću vam reći i da sam mislio da ćemo imati neki bod više. Ne očekujem da neko igra za nas, nego da mi igramo za sebe.

Srbija gostuje Mađarskoj u subotu, a tri dana kasnije dočekuje Crnu Goru.

- Koliko god je meč sa Mađarima važan, isto tako biće važno protiv Crne Gore. Kad sam rekao "ratnički" mislio sam na mentalitet, sad je vreme kad se jednostavno mora, znam da možemo bolje. Momci koji dobiju šansu moraju da budu na "mlazni pogon, dizel me u ovom trenutku ne interesuje - poručio je Piksi i otkrio da razmišlja o promeni formacije, ali da neće da kaže da li će se to i desiti.

Ostavite komentar