Sport > Fudbal

ŽALBE NA SUĐENJE u Superligi učinile svoje: FSS doneo radikalne mere, SMENJUJE GLAVNOG ČOVEKA Fudbalske komisije

FSS je odlučio da posle pritisaka i žalbe od strane Crvene zvezde, Partizana i Radničkog iz Niša, donese ovakvu odluku

Izvor: K1info/Tanjug

21/09/2023 > 11:50

podeli vest:

ŽALBE NA SUĐENJE u Superligi učinile svoje: FSS doneo radikalne mere, SMENJUJE GLAVNOG ČOVEKA Fudbalske komisije
Foto: Starsport


Kako prenosi Sportski žurnal, FSS je odlučio da nakon pritisaka i žalbe od strane Crvene zvezde, Partizana i Radničkog iz Niša, donese radikalne mere.

Naime, kao gotova stvar izgleda da će sa čela fudbalske komisije FSS biti smenjen Dejan Filipović.

Na njegovo mesto bi trebao da dođe, kako navodi kažu, bivši sudija Dejan Santrač. Santrač je od zime 2022. godine bio član Sudijske komisije i podržao je aktuelnog predsednika, ali je odlučio potom da podnese ostavku na njegovu poziciju.

Podsetimo, rad Fudbalske komisije kritikovali su i Crvena zvezda, i Partizan, kao i Radnički iz Niša.

Fudbalski klub Crvena zvezda u sredu se obratio pismom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Draganu Džajiću i potpredsedniku FSS Branislavu Nedimoviću. 

U pismu se navodi da su crveno-beli jako razočarani kadrovskim rešenjima rukovodstva FSS.

"Kao naš najveći fudbalski klub, učesnik UEFA Lige šampiona i neko ko je srpskom fudbalu unazad sedam godina doneo preko 30 miliona evra, smatramo da imamo jak osnov i obavezu da izrazimo svoje duboko nezadovoljstvo kadrovskim rešenjima FSS i ljudima koji su nedostojni i nesposobni da naš fudbal vode u pravcu boljitka i razvoja. "Nismo spremni da prihvatimo status kvo dok ostale evropske asocijacije rade i razvijaju fudbal u svojim zemljama. Nismo spremni da nemo posmatramo dalje urušavanje srpskog fudbala i nazadovanje u odnosu na fudbalski naprednu Evropu. Dokazali smo da znamo kako se ide razvojnim putem i želimo da naš nacionalni Savez krene istim putem za šta su potrebni novi ljudi. Sa starim kadrovima nema novih pobeda. Zbog ovih problema Crvena zvezda godinama nije imala nikakav odnos sa Savezom i iz kojih razloga se Klub zalagao za promene u fudbalskoj organizaciji. Novo rukovodstvo FSS za ovih šest meseci nije učinilo nijednu promenu u odnosu na prethodnike i neprijatno smo iznenađeni vašim nečinjenjem. Verujemo da velikom delu nosilaca važnih funkcija unutar FSS smeta jaka Crvena zvezda, da im smeta što smo redovni učesnici UEFA Lige šampiona, verujemo da im smetamo i mi kao menadžment Kluba koji je vratio sjaj Zvezdi i vratio je u elitu Evrope. Nakon juče održanog seminara sudija u Staroj Pazovi još jednom smo uvereni da je cilj rukovodećih kadrova Saveza udar na Crvenu zvezdu. Kako drugačije objasniti da se juče na seminaru pred 60 sudija Super i Prve lige Srbije od strane Filipovića otvoreno govori samo i isključivo protiv Crvene zvezde. To nije prvi put već Filipović to radi već duži period, kontinuirano i beskrupulozno. Potrebni su novi ljudi, sveža krv i dobra energija. Posebno se to odnosi na promenu prvog čoveka sudijske organizacije Dejana Filipovića i njegovog mentora generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića. To su dve ključne pozicije u fudbalskoj organizaciji, a nasledili ste ih od bivšeg rukovodstva koje je bilo neuspešno po svim parametrima. Nema novih pobeda sa lošim i tuđim kadrovima. Nadamo se konstruktivnim rešenjima i dobrim odnosima. Hvala na razumevanju i sportski vas pozdravljamo".

Ostavite komentar